Register

A password will be e-mailed to you.

Pred okamžikmi sa udial absolútne nečakaný ťah zo strany Microsoftu, ktorý môže poriadne zamiešať next-gen konzolové bitky. Microsoft práve kúpil celú Bethesdu/ZeniMax za 7.5 miliardy amerických dolárov.

Posledné roky sa zo strán Sony a hlavne Microsoftu nesú v znamení skupovaní herných štúdií za účelom expanzie portfólia exkluzívnych hier overenými značkami a aj novými projektami. Najväčšie dohady sa točili práve okolo Warner Bros, ktorých herné štúdiá mali byť na predaj. Kúpu Bethesdy však pravdepodobne nečakal nikto. K novinke sa vyjadrili aj šéf Microsoftu, Phil Spencer, ktorý Bethesdu víta medzi Xbox Game Studios. Vyjadrenie poskytli taktiež Pete Hines a Todd Howard z Bethesdy, ktorí ubezpečujú hráčov, že ich projekty budú pokračovať ako obyčajne.

Pod Xbox Game Studios sa takto dostávajú legendárne série, ako Dishonored, Wolfenstein, The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Prey a The Evil Within. No získavajú taktiež aj najočakávanejší projekt: ohlásený Starfield od Bethesda Game Studios. Táto kúpa je kuriózna taktiež preto, lebo Sony má zaistenú časovú exkluzivitu pre hru Deathloop na PlayStation 5 od Arkane Studios, ktoré patria pod ZeniMax, a taktiež pre Ghostwire: Tokyo od Tango Gameworks. Žiadne ďalšie vyjadrenia sme nedostali a ani nedostaneme, nakoľko Bethesda sa zaviazala že nateraz informácie končia vydanými vyhláseniami. Je veľmi pravdepodobné, že veľa titulov Bethesdy zamieri rovno do Gamepassu, ktorý je momentálne pre Microsoft prioritou.

Najdôležitejšia otázka je momentálne, či Microsoft bude pokračovať, podobne ako s odkúpeným Mojangom vo vývoji hier na PlayStation 4 a 5 a Nintendo Switch, alebo len dodržia zaviazané exkluzivity a prejdú plne na PC a Xbox platformy. Todd Howard, hlava Bethesda Games Studios sa už vyjadril, že ich nové hry budú ťažiť z konzol Xbox Series S|X, ale na potvrdenie exkluzívnosti si ešte musíme počkať.

Zdroj: bethesdanet

Komentuj!