Register

A password will be e-mailed to you.

Tento mesiac ubehlo už desať rokov od vydania hororovej adventúry Amnesia: The Dark Descent (2010), ktorá stále patrí medzi najobľúbenejšie tituly tohto herného žánru. O rok nato, od rovnakého štúdia, Frictional Games, vyšlo kratšie, ale zato náročnejšie rozšírenie s podtitulom Justine. A napokon, štyri roky od vydania Justine vyšiel poslednú titul od rovnakého štúdia, SOMA, ktorý šikovne kombinoval prvky sci-fi a hororu. Od toho času sa vývojári viac-menej odmlčali a hráči mohli len tušiť, čo pre nás chystajú v budúcnosti.

Práce na novej Amnesii boli síce oznámené ešte začiatkom tohto roka, ale bližšie informácie známe neboli. To sa však zmenilo pred dvoma dňami, kedy štúdio zverejnilo krátky trailer, zobrazujúci útržky z hry, náčrt gameplayu a dátum vydania. Príbeh novej Amnesie, nesúcej podtitul Rebirth nás zavedie do púšte v Alžírsku, kde žena Tasi Trianon bude musieť prežiť desivé nástrahy nepriateľského prostredia. Titul bude klasicky obsahovať survival elementy, rovnako ako prvý diel. Bližšie informácie o príbehu zatiaľ nie sú známe a pravdepodobne ani do vydania hry nebudú.

Dátum vydania Amnesia: Rebirth je teda určený na 20. októbra tohto roku. Keďže už boli uvoľnené aj predobjednávky, titul je možné si zakúpiť na Steame, GOGu, Epic Games Store a PlayStation 4.

Komentuj!