Register

A password will be e-mailed to you.

O titule Godfall sme počuli po prvýkrát prednedávnom, pričom sme sa dozvedeli, že pôjde o jeden z launch titulov na nadchádzajúcich konzolách PlayStation 5. Nejedná sa síce o exkluzivitu, ale i tak vývojári využili príchod novej hernej generácie, keďže predsa len ide o kvalitné promo, na ktoré mnohí hráči nepochybne počujú. Aktuálne sa nám novinka spadajúca do žánru looter slasher (rovnaký princíp ako početné strieľačky, akurát namiesto zbraní získavate vybavenie v podobne chladných zbraní) predstavila prostredníctvom minútového gameplay videa.

Predstavenie prebehlo priamo prostredníctvom Sony konferencie, na ktorej sa prezentovala konzola PlayStation 5 a jej početné, mimoriadne atraktívne, videohry. Okrem pokračovania dobrodružstiev Ratcheta a Clanka, novej Resident Evil hry, prípadne druhého Horizonu, došlo na ukážku už spomínaného looter slasher projektu menom Godfall. Ak by ste náhodou očakávali, že prezentovaný titul opustil vody priemernosti a istej všednosti, ste na omyle.

Nalejme si čistého vína, novinka od štúdia Counterplay Games zatiaľ presvedčila o svojich kvalitách len málokoho. Hoci myšlienky tvorcov sú nepochybne megalomanské a posnažia sa o dodanie kvalitného produktu, ktorý bude stáť na početných súbojoch a prepracovanom combat systéme, Godfall však aktuálne nepôsobí ako hra, kvôli ktorej by ste si mali kupovať PlayStation 5.

Približne minútu a pol dlhé gameplay video je sprevádzané nie príliš vhodne zvolenou hudbou. Aby sme boli úplne féroví, musíme zdôrazniť, že bojovanie pôsobí zábavne, dynamicky a svižne. Hĺbka stretov a ich náročnosť je momentálne otázna, nakoľko v prípade, že by šlo o prostoduchú záležitosť, hráči by sa k nej pravdepodobne nevracali. Rovnako sa zdá, že vybavenia bude k dispozícii dostatok, avšak podstatným elementom bude i jeho rôznorodosť a využiteľnosť v konfrontáciách.

Žiadne ďalšie príbehové detaily, prípadne dejové špecifikácie neboli prezradené. Môžeme preto iba upozorniť, že Godfall má prísť počas budúcej zimy, samozrejme spoločne s oficiálnym vydaním konzol PlayStation 5. Čo si myslíte o tomto titule vy? Zaujíma vás looter slasher žáner, prípadne ide podobná záležitosť úplne mimo vás?

Komentuj!