Register

A password will be e-mailed to you.

Známe vývojárske štúdio IO Interactive sa preslávilo najmä svojou kultovou a dnes už klasickou sériou Hitman. Sú to dnes už štyri roky, čo vyšiel prvý, na epizódy rozdelený diel novej trilógie o chladnokrvnom, ikonickom holohlavom zabijákovi, pomenovaný jednoducho Hitman (viac o tomto počine v našej recenzii). O dva roky na to zase vyšlo pokračovanie Hitman 2 (znova ponúkame našu dobovú recenziu), ktorého všetky vopred známe epizódy už tentokrát vyšli súčasne. A konečne, práve teraz nám vývojári zo štúdia IO Interactive predstavili tretí a zároveň posledný diel trilógie World of Assassination, Hitman 3.

Pri príležitosti ohlásenia vývoja tohto titulu, tvorcovia uverejnili prvý cinematic trailer a gameplay trailer. Rovnako, ako v prípade Hitman 2, ani tentokrát nepôjde o titul rozdelený na niekoľko postupne vydávaných epizód. Naopak, všetky príbehové lokality budú obsiahnuté vo vydaní základnej hry. Týchto lokalít by malo byť šesť, pričom prvá, Dubaj, nám už bola predstavená. Bez zaujímavosti nie je ani prvok, umožňujúci importovať si obsah predchádzajúceho počinu do Hitman 3. To implikuje nielen príležitosť zahrať si celú trilógiu v jednom, ale aj možnosť využívať zbrane a vybavenia z poslednej časti trilógie v lokalitách predošlých dvoch titulov.

Čo sa týka príbehu, podrobnosti sú nám síce neznáme, ale podľa dostupných informácii by Hitman 3 mal byť temným uzavretím trilógie, pričom by sa v ňom náš “hrdina” mal sústrediť primárne na elimináciu vysokopostavených členov organizácie Providence. Opäť v jeho koži, budeme spolupracovať so známymi postavami série, medzi ktoré patrí napríklad Diana, či agentov kamarát z detstva, Lucas Grey. Tešiť sa môžeme aj na veľkú mieru slobody pri plnení kontraktov, pričom ciest, ako eliminovať zadaný ciel, bude vždy niekoľko.

Dlho očakávaného zakončenia trilógie sa napokon dočkáme v januári budúceho roku a to na platformy Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC.

Komentuj!