Register

A password will be e-mailed to you.

Len nedávno sme vám ponúkli obsiahlejší článok o snahe zopár nadšencov priniesť do počítačových hier aj slovenský jazyk. Sme preto radi, že prakticky vzápätí môžeme prezentovať aj konkrétny výtvor v podobe dokončenej slovenskej lokalizácie singelplayerovej hry zo Star Wars univerza pod názvom Jedi: Padlý rád.

Star Wars Jedi: Fallen Order vyšiel v novembri 2019 a od nás si vyslúžil veľmi vysoké hodnotenie. Recenzent Matty vyzdvihol hlavne autentickú a dobre vystihnutú atmosféru Star Wars, otvorené prostredia a zábavnú hrateľnosť, vhodne kombinujúcu akčné a pokojnejšie pasáže. Dobre bol napísaný aj príbeh mladého padawana Cala Kestisa, ktorému sa podarilo prežiť masové vyvražďovanie rytierov Jedi, počas takzvaného “rozkazu 66”. Cal sa preto následne snaží v tejto nepriaznivej dobe prežiť, pretože aj on sa stáva lovnou zverou imperiálnych inkvizítorov, vedených Druhou sestrou. Po stopách mu ide aj špeciálna likvidačná jednotka Purge Troopers. Už čoskoro sa ukáže, že Calovou jedinou šancou je tak prieskum starobylých záhad dávno stratených civilizácií, pretože by mu to mohlo pomôcť obnoviť zdecimovaný rád Jedi.

Viacerí z vás si tento zaujímavý príbeh nemohli vychutnať vďaka jazykovej bariére. A práve vás iste poteší, že po dvoch mesiacoch a teda v pomerne krátkej dobe sa skupine prekladateľov s webu lokalizacie.sk podarilo dokončiť slovenský preklad. Za zmienku pri tom iste stojí fakt, že terminológia bola dôsledne vytvorená s ohľadom na slovenské knihy a filmy a preklad prešiel dôkladnou korektúrou a testovaním.

Vďaka tomuto prekladu si teda môžu užiť najlepšiu Star Wars hru tejto dekády aj hráči, príliš neholdujúci cudzím jazykom. Slovenský jazyk by mal byť v hre aktívny ihneď po úspešnom nainštalovaní tejto lokalizácie. Tá je dostupná zadarmo na tomto odkaze, kde máte aj všetky ostatné dôležité informácie.

Komentuj!