Register

A password will be e-mailed to you.

Mortal Kombat 11 patril k jedným z príjemných prekvapení minulého roka. NetherRealm Studios dokázalo priniesť kvalitného žánrového zástupcu, na ktorom je jasne vidieť vývojársky posun oproti predchodcovi a skvalitnenie všetkých aspektov hrateľnosti. Tá pôsobila bravúrne, intenzívne, nádherne vyzerala a navyše si udržala svoj brutálny štatút a nezostala nič dlžná svojej povesti. A hoci príbeh končil pomerne otvorene, respektíve naviazať sa naň dalo mnohými spôsobmi, málokto očakával, že sa tak skoro dočkáme pokračovania. To k nám dorazí už čochvíľa a ponesie názov Aftermath.

Tradične sa snažíme takýmto informáciám vyhnúť, no v tejto konkrétnej situácii sa bez nich nepohneme. Preto v prípade, že ste jedenásty diel brutálnej ságy nehrali, text prezrádzajúci dej bude jasne vyznačený. (SPOILER) Liu Kang v samotnom závere pôvodnej hry porazil nebezpečného antagonistu menom Kronika a vďaka tomu sa stal správcom sveta a univerza, v ktorom sa odohrávajú krvavé bojové turnaje. To určitým spôsobom predznamenávalo reštart doterajšieho príbehu, ktorý sa mohol vydať mnohými smermi, nakoľko dostali scenáristi veľkú slobodu. Zdá sa však, že hrdinovia nebudú musieť príliš dlho čakať na nebezpečenstvo. (KONIEC SPOILERU)

Po vzore predchodcu, respektíve originálnej hry, sa bude cestovať časom. Na scénu sa vrátia niektorí hrdinovia, starí bojovníci a pravdepodobne sa dočkáme ďalšieho zábavného blockbuster dobrodružstva, ktoré bude kombinovať neľútostné súboje s dobre nakrútenými scénami, humorom a choreograficky pútavými akčnými sekvenciami. Rozhodne sa máme na čo tešiť, ale zverejnený trailer viacej rozoberať, či analyzovať nebudeme, keďže by článok opätovne zavítal do prúdov príbehových spoilerov. Najmä preto video pozerajte až po dohraní hlavnej kampane Mortal Kombat 11, ktorá bola mimochodom chválená aj v našej recenzii.

Novými hrateľnými charaktermi sú Sheeva, Fujin a RoboCop (áno, ten filmový), ktorí sa dočkajú vlastných kombo útokov a fatalít. To znamená, že s týmto masívnym DLC dodatkom príde do hry slušná porcia nového obsahu, pričom fanúšikov bude obzvlášť zaujímať pokračovanie otvoreného záveru deja. Tomu odpovedá i nastavená cenovka 39,99 € pre majiteľov Mortal Kombat 11, ktorí teda nemusia platiť za pôvodnú hru. Ak by ste k Aftermath chceli získať aj Kombat Pack s ďalšími postavami ako napríklad Terminátor, prípadne rovno základný titul, cena pochopiteľne narastá.

Na záver potešíme nedočkavých nadšencov brutálnych súbojov a prezradíme, že Mortal Kombat 11: Aftermath na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyjde už 26. mája 2020, teda za necelé dva týždne. Vrátite sa po viac ako roku do turnajových arén? Pokojne nám dajte vedieť prostredníctvom komentárov.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!