Register

A password will be e-mailed to you.

Sériu Desperados, ktorá je tu s nami od roku 2001, asi nie je fanúšikom real-time taktických izometrických hier nutné predstavovať. Do dnešného dňa sme sa dočkali dvoch regulárnych dielov a pokračovania/spin-offu, pričom na štvrtú hru točiacu sa okolo partie Johna Coopera, ktorá má v názve číslovku 3 si museli fanúšikovia počkať dosť dlho. Zatiaľ posledný príspevok do série nazvaný Helldorado totiž vyšiel ešte v roku 2007.

V roku 2018 sme sa dozvedeli, že nový majiteľ práv na značku Desperados – spoločnosť THQ Nordic plánuje návrat tejto legendy na hernú scénu. Fanúšikovia, samozrejme, mali radosť, no zároveň i menšie obavy, nakoľko tím, ktorý stál za úvodnými troma hrami, a teda Spellbound Entertainment, už od roku 2012 nefunguje. Dobrou správou však bolo, že o nový diel sa postará tím, ktorý vytvoril vynikajúci počin podobného razenia. Reč je o nemeckom zoskupení Mimimi Games a ich hre Shadow Tactics: Blades of the Shogun z roku 2016. Tento tím svojou hrou zasadenou do japonského obdobia Edo dokázal, že tento žáner majú v malíčku, takže kto povolanejší by sa mal postarať o znovuoživenie série, ktorá spolu s Commandos predstavovala etalón taktických real-time hier.

Pôvodne sme sa Desperados III mali dočkať ešte v roku 2019, avšak k tomu nakoniec nedošlo. Presný dátum vydania sme sa dozvedeli počas uplynulých hodín a pokiaľ sa na tento titul tešíte, zapíšte si do kalendára, prípadne si poznačte do svojich smartphonov, že John Cooper a jeho partia sa na scénu vrátia 16. júna. Okrem PC sa dočkajú aj hráči na konzolách PlayStation 4 a Xbox One. Ak patríte medzi fanúšikov a túžite po zberateľskej edícii, bude tu i táto možnosť. Obsah Collector’s edície si môžete pozrieť na nasledovnom videu, v ktorom je pekne vidieť, čo sa svoje peniaze obdržíte.

Zdroj: tlačová správa, Twitter

Komentuj!