Register

A password will be e-mailed to you.

Celosvetová karanténa stále pokračuje a preto čoraz viac vývojárov ponúka svoje tituly úplne zdarma. Najnovším virtuálnym darom je výborne hodnotené ťahové RPG Child of Light, ktoré mnohých očarilo nádhernou vizuálnou stránkou a krásnym hudobným podkladom. Ako sa dostanete k tomuto bezpochyby kvalitnému titulu?

Na Child of Light pracovali ostrieľaní autori z Ubisoft Montreal, ktorí majú na svojom konte projekty ako Rainbow Six, Assassin’s Creed, prípadne Far Cry. Toto menšie ťahové RPG je každopádne inovatívnou odbočkou z ich tradičnej tvorby, kde sa viac-menej len uteká, strieľa alebo bojuje. Vzhľadom na žáner ste v Child of Light bojovali s početnými protivníkmi, kde ste boli nezriedka sprevádzaní ďalšou postavou priamo z hry. Je len pochopiteľné, že každý bojovník mal jeden ťah a občas ste si teda museli nasledujúce kroky poctivo plánovať.

Jednotlivé útoky a akcie, pochopiteľne, nepôsobili tak veľkolepo ako v starších iteráciách série Final Fantasy a mnohých podobných, ale vďaka podmanivej vizuálnej stránke si udržali jasnú špecifickosť a boli atraktívne. To isté vlastne môžeme povedať o prítomných prostrediach, ktoré vďaka využitiu kresleného grafického stvárnenia vyzerajú nekonvenčne a mimoriadne originálne. Zákonite ste si mohli vašu postavu vylepšovať. Dokonca je podľa všetkého v Child of Light dostupné New Game+ a to prináša množstvo unikátnych abilít a noviniek.

Okrem bojovej zložky na vás čaká explorácia, ktorá využíva prvky skákania a prekonávania nebezpečných prekážok. Kvality originálneho RPG potvrdzuje i terajšie metascore o hodnote 77% na platforme PC. Je ale pravdou, že hráči na osobných počítačoch boli v tomto prípade najprísnejší a napríklad na ostatných konzolách hra dosahovala hodnotenie okolo osemdesiatich percent, v konkrétnom prípade až 90.

Ak chcete titul získať, môžeme tak učiniť priamo prostredníctvom vašej Uplay aplikácie, ktorú, pravdepodobne, máte nainštalovanú vo vašom personálnom počítači. V prípade, že nie, tento link vás presmeruje na stránku digitálneho obchodu, kde sa stačí prihlásiť a následne Child of Light za nulovú cenu kúpiť. Rozhodne ale nezaháľajte, pretože táto atraktívna ponuka je dostupná iba do 28. marca 2020, kedy za ťahové RPG opäť zaplatíte.

Komentuj!