Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia hernej platformy PlayStation sú už známi svojou hrdosťou na to, že množstvo zaujímavých herných titulov sa vyskytuje iba na ich milovanej platforme. A tak sa priveľmi nemožno čudovať menšej panike, ktorá vypukla potom, čo behom noci 24. marca zmizol zo stránky God of War na PlayStation.com tag, označujúci God of War ako exkluzívnu hru pre konzolu PlayStation 4.

God of War je už takmer legendárny titul, ktorý dokonca stal hrou roka 2018 a my sme ho dokonca aj recenzovali. Majiteľa a zarytí fanúšikovia konzoly PlayStation si teda veľmi zakladajú na tom, že ide o výhradný počin pre túto platformu a užívatelia napríklad PC im závidia. Ako neustále sú sledované príslušné stránky, sa ukázalo vo chvíli, kedy sa na Twitteri objavil príspevok, upozorňujúci na to, že u God of War zmizla milovaná nálepka “Only on PlayStation” Na niekoľko pár hodín dokázal tento príspevok strhnúť slušnú paniku. Po vydaní Horizon: Zero Dawn na PC sa totiž mohlo očakávať už všetko a veľké množstvo užívateľov sociálnych sietí začala tvrdo kritizovať túto japonskú firmu za akési “nedodržovanie kódexu”.

Avšak behom nasledujúcich hodín sa celá situácia vysvetlila a fanúšikom God of War a PlayStationu mohol zase klesnúť krvný tlak na normálnu hodnotu. Išlo totiž o to, že web PlayStationu iba aktualizoval tieto nálepky a tie tak zmizli aj u takých hier ako je Gran Turismo alebo série Uncharted. Konkrétne to znamená, že teraz už tieto počiny nesú označenie „PlayStation Exclusives” a tak sa žiadny port God of War na PC alebo dokonca na konkurenčný Xbox aspoň zatiaľ nekoná. God of War je stále k dispozícii výhradne iba pre konzolu PlayStation 4.

Komentuj!