Register

A password will be e-mailed to you.

Len prednedávnom sme vás informovali o tom, že ponurá a atmosféricky hutná first person akcia s nemalými survival prvkami Metro Redux zrejme príde na platformu Nintendo Switch, keďže sa takáto verzia dočkala udelenia vlastného ratingu. Existencia celého projektu bola aktuálne oficiálne potvrdená kratšou ukážkou, ktorá rovno prezrádza fixný dátum vydania. 

Tradične vydanie ratingu predchádzalo oficiálnemu oznámeniu. To pritom nie je nijak veľkolepé ani pompézne. Len láka na výborne zasadenú hudbu, smutné kulisy a atypické vyznievanie atmosféry, ktoré v rámci vlastného žánru a média nemá naozajstnej konkurenciu. Tvorcovia portu zrejme tušia, že táto first person shooter akcia má za sebou obrovský kult a renomé, takže nepotrebujú príliš predstavovať kvality unikátu na poli pomerne lineárnych strieľačiek. Hráči sa dočkajú remasterovanej edície prvých dvoch dielov ságy, pričom fyzické kópie obsahujú aj bonusové predmety ako plagát, odznaky, dizajnovo atraktívne kartičky ako i alternatívny obal pre kolekciu dvoch titulov. Žiaľ, oficiálny predaj ešte nie je spustený a je otázne, či sa fyzické kópie vôbec dostanú do tuzemských obchodov, avšak určite budete môcť skúsiť šťastie na zahraničných portáloch. To znamená, že odhadovať cenu edície momentálne nemá zmysel. Každopádne pri najvyššie nastavenej cenovke si za kolekciu zaplatíte typických 59,99 € (je ale pravdou, že Nintendo predáva porty za zvýhodnenú cenu).

No a kedy sa oboch hier na hybridnej konzole Switch dočkáme? Dorazia k nám už na konci tohto mesiaca, presne 28. februára 2019. Práve vtedy sa budeme môcť vydať na dvojdielnu výpravu do mokrých, zničených a démonmi (či už ľudskými alebo inými) obrastených chodieb smrti, v ktorých bojujete nielen o svoj život, ale i o život mnohých nevinných ľudí. Ak by sa vám nejakým zázrakom Metro doposiaľ vyhýbalo, odkážeme vás na našu recenziu najnovšieho dielu hernej ságy s podtitulom Exodus, ktorý je síce omnoho otvorenejší, graficky pokročilejší, avšak bezproblémovo vám predstaví atmosféru a základné piliere, na ktorých stoja i dva počiny prítomné v Redux kolekcii.

Komentuj!