Register

A password will be e-mailed to you.

Budovateľská stratégia Port Royale, respektíve jej prvé dva diely, sa v minulosti tešili slušnej popularite. Starali ste sa o mnohé mestá, preskúmavali ostrovy, plavili sa na lodiach po rozbúrených moriach, niekedy aj bojovali s ďalšími pirátmi. Tretí diel série sa však dočkal značného kvalitatívneho úpadku a krvilační piráti vstúpili do nebezpečných vôd priemernosti. Otázne je či novinka predstavená na Gamesome 2019 vyzdvihne zabudnutú značku. 

Port Royale 4 má údajne priniesť množstvo noviniek do hrateľnosti. Pridané sú ťahové námornícke súboje, ktoré predstavujú dôležitú zložku hrateľnosti ako aj štyri samostatné kampane za každú z dostupných frakcií. Lokácie by mali byť rozmanité a detaily prepracované, pričom grafické stvárnenie je prispôsobené súčasným štandardom. Primárne sa však stále staráte o ekonomiku oblastí a vybudovanie funkčných mestských lokácií. Cestovanie naprieč modrým nekonečnom znepríjemňujú búrky a je, pochopiteľne, vo vašom záujme prispôsobiť drevené koráby danému prostrediu, pretože inak sa pozriete na samotné dno ponurých oceánov. Lodí je k dispozícii osemnásť a podľa všetkého sú niektoré určené na boj, iné zasa na prevážanie tovarov.

Na titule pritom pracujú autori zo štúdia Gaming Minds Studios, čo sú vývojári spadajúci priamo pod Kalypso Media, ktoré má Port Royale 4 vydávať. Jedná sa o rovnakých vývojárov, ktorí pracovali i na predchodcovi, čo nevrhá na novinku príliš dobré svetlo. Trailer neponúka žiadny gameplay, avšak nie je vylúčené, že sa bude hra prezentovať za zavretými dvermi. Preto ťažko uzatvárať akékoľvek ortiele a hodnotiť samotnú hrateľnosť. Nakoniec vieme iba to, že Port Royale 4 vyjde v priebehu budúceho roka na konzolách PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, avšak určite neminie ani osobné počítače.

Komentuj!