Register

A password will be e-mailed to you.

Množstvo ľudí si mylne myslelo, že Endgame uzatvára celú tretiu fázu Marvel Cinematic Universe, keďže naň bola predsa len sústredená obrovská pozornosť. Zakončením Infinity ságy je však omnoho menej nápadná snímka s názvom Spider-Man: Ďaleko od domova, teda druhý celovečerný film s pavúčím hrdinom. Ten sme si v kinách, pochopiteľne, ujsť nenechali a prinášame vám jeho recenziu. 

Prvotné ohlasy zo zahraničia dali jasne na známosť, že sa jedná o takmer identicky kvalitné superhrdinské pokračovanie, ktoré ďalej rozvíja príbeh Peter Parkera po udalostiach s Thanosom. Akcia je veľmi podobného strihu, o niečo viacej času sa tentokrát autori venujú postávam, kde treba dodať, že aj tie charaktery, ktoré pôsobia menej zaujímavo, dostávajú snáď až príliš mnoho priestoru. Dej je však v pokračovaní zasadený do európskych lokácii, čo je pomerne sviežou zmenou v univerze odohrávajúcom sa vo fiktívnych krajinách, vesmíre alebo typicky amerických oblastiach plných mrakodrapov.

I v našich končinách sa Ďaleko od domova celkom darí. Nájdu sa síce i menej nadšené ohlasy, avšak tým väčšinou príliš nesadol ani predchodca a je teda možné, že len Spider-Man nie je ich šálkou kávy. Rozhodne to totiž nie je typická testosterónová záležitosť s tou najsurovejšou akciou, akú ste doposiaľ mohli vidieť na filmovom plátne. Už teraz je však jasné, že príchod ďalšej fázy je nevyhnutný, nakoľko naň samotný teenager v roli hrdinu láka svojimi podtitulkovými scénami. V prípade, že chcete vidieť náš komplexnejší rozbor celého diela, stačí ak kliknete na obrázok, respektíve plagát, priložený nižšie. Automaticky budete presmerovaní na konkrétnu stránku s textom celej recenzie.

Komentuj!