Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2014 sa fanúšikovia pompéznych filmových monštier dočkali nového spracovania legendárnej, mýtickej beštie menom Godzilla. Na túto snímku nepriamo nadväzovalo úspešné odľahčené dobrodružstvo Kong: Skull Island v hlavnej úlohe s Tomom Hiddlestonom. Pomyselnú trilógiu o týchto gigantických monštrách aktuálne doplnila Godzilla 2: Kráľ Monštier, ktorá sa prezentovala ako najopulentnejšia snímka z doposiaľ vydaných. My sme si ju, samozrejme, nenechali ujsť v kinách a prinášame vám tak našu recenziu. 

Zahraničné ohlasy už pred nejakou dobou dali jasne najavo, že druhú Godzillu považujú za najslabší kúsok v tomto univerze. Po vizuálnej stránke všetko funguje ako švajčiarske hodinky, akcia je strhujúca, istým spôsobom trochu pomalá, či rozvláčna, no stála poteší prísne oko žánrovo znalého fanúšika. Je z nej cítiť enormný rozpočet, čiže technická stránka je skutočne bravúrna, nakoľko i starší Kong bol v tejto oblasti nominovaný na prestížneho Oscara. Keď však príde na rad príbeh a postavy, snímka podľa všetkého pôsobí slabšie než Kong, alebo pôvodná Godzilla s Aaronom Taylorom-Johnsonom v hlavnej úlohe.

V prípade, že by ste si radi prečítali našu komplexnú recenziu, v ktorej dopodrobna preberáme celú snímku, stačí ak kliknete na obrázok priložený nižšie. Automaticky budete presmerovaný na stránku s recenziu, ktorú si následne môžete bez problémov prečítať.

Komentuj!