Register

A password will be e-mailed to you.

ASUS Republic of Gamers (ROG) v Istanbule predstavil vynovené portfólio svojich herných notebookov stovke médií z 15 krajín.

Jarná ROG kolekcia pre rok 2019 prináša úplne nové aj vynovené herné notebooky, ktorých cieľom je vyhovieť požiadavkám hráčov, tvorcov obsahu, náročným používateľom a zlepšiť zážitok z každodenného používania.

Portfólio obsahuje všetky typy notebookov, od výkonných zariadení, ktoré dokážu nahradiť stolné počítače, cez ľahké ultraprenosné herné zariadenia až po novú generáciu tradičných herných notebookov.

Privítajte ROG Mothership: Takto vyzerá náhrada za stolné počítače

Šasi tradičných notebookov obmedzuje chladenie a vyžaduje fixnú pozíciu pre pohodlné používanie na kolenách. Pre väčšinu notebookov ide o dobrý kompromis, avšak zariadenie, ktoré má nahradiť stolný počítač, je príliš ťažké pre pohodlné používanie v takýchto podmienkach. ROG preto prichádza s novým formátom, ktorého cieľom je zlepšiť zážitok z používania.

ROG Mothership neleží na stole ako tradičné notebooky, ale využíva stojan, vďaka ktorému má chladiaci systém neobmedzený prístup k prieduchu vzduchu na zadnej strane. Klávesnica je odnímateľná a dá sa zložiť pre maximálnu flexibilitu. Je možné ju položiť kdekoľvek a pripojiť priamo alebo bezdrôtovo. Odňatie klávesnice odkryje štyri reproduktory, ktoré smerujú priamo na používateľa.

Vďaka lepšiemu prieduchu vzduchu má ROG Mothership hrúbku iba 29,9 mm, čo je prekvapujúco málo vzhľadom k vysokému výkonu, aký ponúka. ROG dosiahol tento výsledok pomocou precízneho výrobného procesu, v ktorom sa využívajú CNC stroje a trvá takmer 20 hodín.

ROG Mothership ponúka displeje pre hardcore hráčov aj tvorcov obsahu. K dispozícii je konfigurácia s rýchlym FHD displejom so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a 3 ms odozvou alebo 60 Hz 4K obrazovkou s úplným pokrytím farebného priestoru Adobe RGB.

Zephyrus S GX502: Absolútna všestrannosť

Notebooky Zephyrus S GX701 a GX531 mali nižšie položené klávesnice, ktoré ponúkali viac priestoru pre chladenie. Úplne nový model GX502 využíva tradičné umiestnenie klávesnice, ktoré je praktickejšie pri používaní na kolenách alebo v stiesnenom priestore. GX502 je doteraz najvšestrannejším notebookom radu Zephyrus a jeho cieľom je vyhovieť hráčom aj tvorcom obsahu.

Opierka pre dlane obsahuje výstuž, vďaka ktorému je šasi tvrdšie na tých miestach, kde je potrebné. Výstuž je vyrobená zo zliatiny horčíka a vďaka nej sa GX502 neohýba – a nepôsobí lacným dojmom ako niektoré iné ultratenké herné notebooky. Špeciálna povrchová úprava dodáva dizajnu iskru a je odolná voči odtlačkom prstov.

Pokročilé chladenie AAS umožňuje pretaktovať konfiguráciu s grafickou kartou GeForce RTX 2070 v Turbo režime až na frekvenciu 1540 MHz so spotrebou 115 W, čo sú hodnoty, aké obvykle dosahujú iba notebooky štandardného formátu. Zephyrus S GX502 drží krok s modelom Strix SCAR III a tiež ponúka displej s frekvenciou až 240 Hz a odozvou 3 ms. Obrazovka má certifikáciu PANTONE Validated pre verné zobrazenie farieb, ktoré ocenia aj hráči aj tvorcovia obsahu. Exkluzívna ROG technológia umožňuje prepínať medzi zabudovanou a dedikovanou grafickou kartou pre lepšiu výdrž batérie, resp. pre lepší zážitok vďaka technológii NVIDIA G-SYNC.

Zephyrus S GX502 má hrúbku iba 18,9 mm a hmotnosť 2,0 kg. Aj napriek kompaktným rozmerom ponúka duálne M.2 SSD úložiská v zapojení RAID 0, ESS SABRE DAC prevodník pre kvalitnejšiu reprodukciu zvuku pomocou slúchadiel a gigabitové Wi-Fi s technológiou RangeBoost. Nechýba ani gigabitový ethernet.

Zephyrus M GU502: Vypĺňa stred

Zephyrus M GU502 je k dispozícii s PANTONE displejom so 144 Hz frekvenciou alebo s 240 Hz obrazovkou a 3 ms odozvou. Nechýba podpora nabíjania cez USB-C a technológia NVIDIA Optimus, ktorá zvyšuje výdrž batérie. 76 Wh batéria dosiahla v interných testoch viac ako 8-hodinovú1 výdrž na jedno nabitie.

GU502 má grafickú kartu až do GeForce RTX 2060, takže ponúka dostatok herného výkonu pre dosiahnutie trojciferných hodnôt snímok za sekundu v obľúbených hrách. Vďaka efektívnemu chladeniu je možné pretaktovať grafickú kartu až na 1435 MHz pri 90 W v režime Turbo.

Šasi je takmer identické s modelom GX502, chýba iba rozširujúci prieduch. GU502 tiež obsahuje výstuž s povrchovou úpravou s odolnosťou voči odtlačkom prstov. Klávesnica využíva podsvietenie Aura Sync, ktoré je možné prispôsobiť si a k dispozícii je aj voliteľné podsvietenie každého klávesu2. Nechýba ani ESS SABRE DAC prevodník, podpora pre duálne NVMe SSD úložiska v RAID 0 zapojení a kompletná konektivita s dvoma portami pre pripojenie externých displejov a dostatkom USB portov.

Strix búra rozdiely v štandardných veľkostiach

Najnovšie notebooky radu Strix sú dostupné v 15,6-palcovej (G531) a 17,3-palcovej (G731) veľkosti s ultratenkými rámikmi, vďaka čomu je ich šasi ešte kompaktnejšie. Tieto modely strednej triedy sú dostupné vo verziách SCAR III a Hero III, ktoré sú optimalizované na hranie e-športov a v cenovo dostupných konfiguráciách modelu Strix G s dôrazom na základné herné funkcie.

Nové notebooky radu Strix sú inšpirované spoluprácou s BMW Designworks Group, ktorej cieľom bolo navrhnúť budúcnosť herných notebookov. Novinky zaujmú dizajnom s vyvýšeným chrbtom a pántami, ktoré pripomínajú vertikálne dvere automobilov a umožňujú lepší prieduch vzduchu. V zatvorenom stave sa pánty skryjú do konštrukcie notebooku.

Podsvietenie Aura Sync umožňuje prispôsobiť štýl notebooku a osvetliť aj stôl, na ktorom je notebook položený. Na spodnej strane šasi sa nachádzajú štandardné Phillips skrutky, ktoré nevyžadujú žiadne špeciálne nástroje na odskrutkovanie. Všetky sú ľahko dostupné a umožňujú rýchly prístup k dvom SO-DIMM slotom s podporou až 32 GB RAM a dvom M.2 a 2.5-palcovým šachtám pre úložiská.

Strix SCAR III a Hero III: Zvoľte si šampióna e-športov

Strix SCAR III je určený pre hráčov strieľačiek, čomu zodpovedá aj motív Gunmetal Grey a vzor vnútornej časti notebooku. Hero III má štýl Midnight Black s kybernetickým textom na opierke pre dlane. Oba dizajny majú kovové veko, ktoré im dodáva prémiový pocit.

Výsledkom spolupráce s BMW Designworks Group je aj zariadenie ROG Keystone, ktoré je zabudované do šasi a umožňuje lepšiu personalizáciu notebooku. Zariadenie obsahuje NFC a funguje ako fyzický kláves pre zmenu osvetlenia a ďalších nastavení. Takisto umožňuje prístup do tajného úložiska Shadow Drive, v ktorom sú skryté a zašifrované dôležité súbory.

ROG pracoval pri návrhu oboch notebookov s profesionálnym e-športovými tímami a hráčmi a reaguje na čoraz väčší dopyt po 240 Hz displejoch. Vysoká obnovovacia frekvencia displeja v notebookoch SCAR III prináša kompetitívnu výhodu pri hraní na vysokej úrovni. Aj 144 Hz displej je neuveriteľne rýchly a jeho 3 ms odozva je totožná ako v prípade 240 Hz obrazovky. Obraz je teda jasný a čistý aj v rýchlom pohybe s minimálnym rozmazaním.

Technológia ROG Boost umožňuje pretaktovať grafickú kartu až na frekvenciu 1440 MHz pri 115 W. Procesor je dostupný až do Core i9-9880H s ôsmimi jadrami pre špičkový multitasking, hranie a streamovanie na jednom zariadení či pokročilú editáciu videa.

Strix G: S dôrazom na základnú výbavu

Strix G predstavuje cenovo dostupné riešenie so základnou výbavou, ktorá je nevyhnutná pre dosiahnutie herného zážitku na úrovni ROG. Jeho nízkoprofilový dizajn sa dobre zladí s bežným prostredím, ako je školská trieda či kaviareň a tiež aj na LAN párty.

Grafický výkon zabezpečujú grafické karty radu GeForce GTX 16, ktoré ponúkajú optimálny pomer cena/výkon a vylepšený video kóder pre plynulé streamovanie vo vysokej kvalite. Strix G je k dispozícii v konfigurácii s procesorom až do Intel Core i7-9750H so šiestimi jadrami a 12 vláknami a grafickou kartou do GeForce GTX 2070 so 144 Hz displejom.

Notebook je dostupný s Aura Sync podsvietením klávesnice v až štyroch zónach, s výborným chladením, RangeBoost technológiou pre gigabitové Wi-Fi, HDMI 2.0b portom pre pripojenie k 4K monitorom a televízorom a s podporou pre G-SYNC monitory pomocou DisplayPort pripojenia cez USB-C v prípade modelov s grafickou kartou GeForce RTX.

ROG Strix G ponúka výborný pomer cena/výkon, pretože sa zameriava iba na hlavné funkcie a komponenty, ktoré ovplyvňujú herný zážitok.

CENA & DOSTUPNOSŤ

Informácie o cene a dostupnosti herných noviniek na našom trhu budú špecifikované neskôr.

1 Výdrž sa môže odlišovať v závislosti od konfigurácie. Výdrž batérie bola testovaná pomocou programu MobileMark v konfigurácii s NVIDIA® GeForce® RTX 2060, Intel® Core™ i7-9750H CPU, 240 Hz displejom a 16 GB DDR4 SDRAM.

2 Prispôsobenie podsvietenia každého klávesu vyžaduje softvér Aura Creator

Komentuj!