Register

A password will be e-mailed to you.

Vydavateľ Daedalic Entertainment spolu so štúdiom Unfrozen prinesie fantasy RPG v hlavnej úlohe s nekromancerom, ktorý pripravuje odplatu a hľadá cestu k slobode.  Iratus: Lord of the Dead zahrnie ťahové súboje s permanentnou smrťou, výrobu predmetov a vyvolávanie nemŕtvych pomocníkov z tiel nepriateľov.

Keď sa vám zdalo dnes už kultové rogue-like RPG Darkest Dungeon veľmi temné a náročné, tak vedzte, že pripravovaný Iratus: Lord of the Dead ho ešte v tomto prekonáva. U tejto ďalšej variácie úspešného konceptu sa tvorcom zo štúdia Unfrozen podarilo docieliť ešte temnejšej atmosféry a to nielen vďaka výtvarnej štylizácii, ale aj netradične vďaka príbehu, v ktorom rozhodne nebudeme hrať za kladnú postavu.

Ocitáme sa totiž v úlohe Iratusa, pána mŕtvych, teda nefalšovaného nekromanta, ktorý si sám prešiel znovuzrodením a svoju smrť chce pomstiť na všetkom živom. Vydáva sa preto na neľútostnú výpravu, aby si mohol z padlých úbožiakov, zlodejov a rytierov urobiť nemŕtvych prisluhovačov. Keďže však mnohých úbožiakov doslova rozsekal na smrť, nie je možné oživenie celej mŕtvoly. V tom prípade si z každej mŕtvoly musí zobrať iba určitý kúsok a až ich následným pozlepovaním dokáže vytvoriť obludy určené na zabíjanie.

Nielen štylizácia, ale aj samotná hrateľnosť, týkajúca sa súbojov takmer presne kopíruje svoj veľký vzor, Darkest Dungeon. Vľavo vždy stojí vaša partička oblúd a zombie, vpravo stoja vaši nepriatelia. Počas jednotlivých ťahov potom všetky postavy predvedú svoje schopnosti, až pokiaľ nezostane iba jedna víťazná strana. V prípade, že to nebudete vy a vaša podarená partička, musíte prejsť novou reinkarnáciou a ste prinútení svoju pomstu vykonávať zase od začiatku.

Pokiaľ však v boji uspejete, môžete sa vrátiť do svojho brlohu, kde sa dajú vylepšovať vaše potvory a aj vy samotný. Tvorcovia tradične vysokú náročnosť tentoraz údajne založili na vyspelej umelej inteligencii nepriateľov, ktorá má otestovať aj skúsených hráčov Darkest Dungeon. Viacero vecí môže napovedať aj nedávno zverejnený, nový teaser trailer.

Sami sme na to zvedaví, ako to nakoniec celé bude vyzerať v praxi. Zatiaľ však musíme čakať aspoň na Early Access, ktorý by mal odštartovať na Steame už v máji tohto roku.

Komentuj!