Register

A password will be e-mailed to you.

Survival tituly často využívajú najmä nehostinné prostredie. Jednou z najobľúbenejších je neľútostná zima, alebo ľadové pláne, tak ako sa to podarilo štylizovanému survivalu Long Dark, ktorý sme recenzovali. Podobný koncept využíva aj Fade to Silence, ktorého dokončenie sa blíži míľovými krokmi.

Na rozdiel od titulu Long Dark, kde čelíte takmer výhradne len krutej zime, vo Fade to Silence budete čeliť aj zvláštnej nákaze. Tá okrem veľkého chladu priniesla na Zem aj veľké monštrá. V tejto nezávideniahodnej situácii sa ocitáte v úlohe vodcu malej skupinky preživších s menom Ash. Ako vodca sa musíte postarať o to, aby členovia vašej tlupy mali vždy pravidelný prídel potravy a vzhľadom na podnebie najmä zaistené prístrešie s dostatkom tepla. Vašou úlohou je aj udeľovať dobre premyslené rozkazy tak, aby bol každý člen užitočný a dokázal svojou prácou pomôcť k prežitiu celej skupiny.

Keď sa vám začínajú míňať zásoby, je nutné sa vydať skúmať aj vzdialenejšie okolie, pričom si môžete skrotiť vlkov, ktorí dokážu ťahať vaše sane. Avšak, ako sme už spomenuli, vašim hlavným protivníkom teraz budú hlavne rôzne príšery, ako napríklad dravý Stalker, hrôzostrašný Spitter, alebo Ripper, vybavený strašnými pazúrmi. Každú takúto výpravu si musíte navyše dobre naplánovať, pretože bez dokonalej znalosti dynamicky sa meniaceho sa počasia nemáte šancu uspieť.

To teda znamená, že sa musíte naučiť aj analyzovať tamojší cyklus počasia a jeho možné výkyvy. V neposlednom rade je dôležité sledovať aj stopy v snehu a tak odhaliť nielen blízkych nepriateľov, ale aj prípadných ďalších preživších, ktorých môžete podľa vášho uváženia zaradiť do vašej skupiny. Ako jej vodca však budete aj často postavený pred ťažké morálne voľby a dostanete právo rozhodovania o životoch.

Fade to Silence je k dispozícii v rámci predbežného prístupu na Steame už od 14. decembra 2018, avšak 30. apríla 2019 sa objaví v plnej verzii. Zároveň dorazí aj na PlayStation 4 a Xbox One, pričom konzolové verzie by mali byť o niečo drahšie. Plná verzia prinesie plnohodnotný príbeh, v ktorom sa odhaľujú nielen samotné príčiny mrazivej apokalypsy ale aj osudy Ashových rodinných príslušníkov. Fade to Silence navyše dostane aj nový tutoriál a rozšírenú kniha prežitia, obsahujúcu ďalšie užitočné informácie.

Komentuj!