Register

A password will be e-mailed to you.

Košické herné štúdio 3DIVISION už dlhší čas vyvíja zaujímavú real-timovú budovateľskú stratégiu zasadenú do obdobia socializmu. Môžete v nej navrhnúť a založiť si svoju vlastnú republiku a cez socialistickú ideológiu z nej urobiť bohatú priemyselnú veľmoc.

Vývojári na svojom kanáli už istý čas zverejňujú vývojárske denníky a neskôr sme sa dočkali aj traileru a plnohodnotného predstavenia. V tomto ich ďalšom prídavku do žánru budovateľských stratégií budete budovať socialistické mestá v bližšie neurčenom komunistickom štáte počas studenej vojny. K dispozícií budete mať vyše tridsať surovín či tovarov, ktoré je potrebné najskôr vyťažiť a následne transportovať, spracovávať a vyrábať z nich produkty. Na všetko sú však potrebné budovy, sklady, továrne alebo bane.

Vaši obyvatelia, konkrétne robotníci, musia aj niekde bývať, takže im treba postaviť sídliská, obchody, krčmy, kino. Nemožno zabudnúť na školy, škôlky, aby mohli ľudia pracovať aj v prípade, že sa im narodia deti. Spokojnosť vášho socialistického ľudu je taktiež dôležitá, pretože, ako to už v podobných hrách býva, časom bude mať ľud čoraz väčšie nároky. Na to vám budú slúžiť rôzne dôležité ukazovatele, ktoré vás upozornia ako sú na tom vaši obyvatelia so svojim zdravím, pocitom bezpečia alebo aj s alkoholizmom.

Do pozornosti dávame hlavne vydarený trailer, ktorý ukazuje hru v aktuálnom stave za zvukov budovateľskej piesne s čias vrcholného socializmu. Hra sa dá nájsť aj na Steame a od 15. marca 2019 je dostupná pre všetkých v rámci predbežného prístupu. Príjemným bonusom sú určite aj české titulky, ktoré neangličtinárom uľahčia budovanie reálneho socializmu.

Komentuj!