Register

A password will be e-mailed to you.

Všetci veľmi dobre vieme v akom stave sa momentálne nachádza videoherné Star Wars univerzum. Spolupráca Disney a EA neprináša až tak veľké a hlavne kvalitné plody, no zdá sa, že hráčom svitá na lepšie časy. Na hernú scénu sa očividne vracia pôvodné štúdio Lucasfilm Games, neskôr známe aj ako LucasArts. 

LucasFilm Games bolo založené samotným majstrom univerza Star Wars, George Lucasom, ktorý zastupoval funkciu predsedu tejto vývojárskej a vydavateľskej firmy. Neskôr však z tejto pozície odstúpil, pričom sa celá herná divízia premenovala na LucasArts. Hráčom z deväťdesiatkovej first person shooter dekády je toto štúdio doslova notoricky známe. V koncepte titulu Doom a podobných akcií vyprodukovalo štúdio Star Wars: Dark Forces, neskôr sa hráči dočkali značne vylepšeného a veľkolepejšieho Jedi Knight: Dark Forces 2, v ktorom ste už mohli schytiť do rúk svetelný meč a s radosťou naporciovať niekoľko desiatok nepriateľov. Séria Jedi Knight bola tak populárna, že sa rozrástla o niekoľko ďalších dielov, ktoré doviedli narábanie so svetelnými mečmi k absolútnej dokonalosti.

LucasArts však stálo za zrodom i legendárnych adventúr ako Full Throttle, Monkey Island, dokonca si vzalo na starosti žánrové tituly z univerza známeho dobrodružného archeológa. Áno, hovoríme o počinoch ako Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Ako vydavateľ sa štúdio Georgea Lucasa podpísalo pod legendárne RPG Star Wars: Knigts of the Old Republic, ktoré vyvíjalo Bioware a patrí k jedným z najlepších titulov ich bohatej tvorby.

Správy zo zahraničia hovoria jasne. I napriek tomu, že Disney po odkúpení všetkých práv pre Lucasfilm herné štúdio v roku 2013 zatvorilo a všetky prebiehajúce projekty boli nemilosrdne ukončené, tak momentálne naberá nových zamestnancov. Nejedná sa o žiadne vývojárske pozície, skôr hľadajú producentov, vedúcich marketingu a podobné funkcie, ktoré jasne naznačujú, že štúdio sa bude venovať najmä vydávaniu a k skutočnému vývoju nebude dochádzať. Disney sa síce už dávnejšie vyjadrilo, že je spokojné so spoluprácou s EA, no Battlefront 2 sa neteší až tak veľkému úspechu a možno chce mať gigantický monopol hernú situáciu viac pod kontrolou, respektíve by rád produkoval viacej kvalitných titulov.

Je celkom možné, že dôvod nového náboru sa dozvieme až za nejakú dobu, no názov Lucasfilm naznačuje, že pôjde najmä o tituly z filmového sveta Gerogea Lucasa, inými slovami hlavne Star Wars, no vylúčený nie je ani Indiana Jones. Tomu by sa hodila nejaká akčná hra v štýle Uncharted alebo Tomb Raider, nakoľko podobné počiny sú stále veľmi populárne, akurát ich musí dostať do rúk správny tím. Disney ešte vyjadrilo podporu remasterovaným edíciám starších hier, keďže ich teší úspech vizuálne oprášených fanúšikovských projektov ako Star Wars Episode 1: Racer alebo aj vyššie spomínané Dark Forces. V prípade, že vás zaujíma konkrétny dopyt po pozíciách pre spoločnosť, nájdete ho po kliknutí na tento odkaz.

Zdroj: PC Gamer

Komentuj!