Register

A password will be e-mailed to you.

Hororová adventúra Kholat sa odohráva v ruskom pohorí Ural, konkrétne v okolí hory Cholat Sjachyl, čo preklade znamená Hora mŕtvych. V týchto miestach 2. februára 1959 záhadne skončila desaťčlenná výprava ruských študentov. Záhade sa venovalo viacero autorov z mnohých oblastí a v roku 2015 o nej dokonca vznikla adventúra Kholat.

Vývoj tejto adventúry má na svedomí poľské štúdio IMGN.PRO a svojim štýlom podania príbehu má blízko k walking simulátorom typu Dear Esther, či Vanishing of Ethan Carter. O dabing jediného rozprávača príbehu sa postaral známy herec Sean Bean. Vašou hlavnou úlohou je pátrať po útržkoch denníkov všetkých členov výpravy. Autori pritom využívajú reálny fakt, že sa dodnes nepodarilo odhaliť skutočnú príčinu smrti deviatich členov tejto pôvodne desaťčlennej výpravy. Ich telá boli pritom nájdené na rôznych miestach, často znetvorené a so zvláštnymi dôkazmi o chovaní členov výpravy krátko pred smrťou. Celá udalosť je často aj nazývaná ako Djatlovov incident.

Kholat sa odohráva z pohľadu prvej osoby a kladie veľký dôraz na atmosféru. Stretnete sa s nadprirodzenými javmi a v oblasti budete blúdiť sami, len za pomoci kompasu a mapy. Túto adventúru si môžete v týchto chvíľach zaobstarať zdarma, keďže priamo na Steame je dostupná voľne v rámci 60. výročia tejto udalosti. Keďže však táto akcia trvá iba do 4. februára, neváhajte a využite túto vzácnu príležitosť.

Komentuj!