Register

A password will be e-mailed to you.

O Atomic Heart sme vás po prvýkrát informovali ešte v minulom roku. Vyvíjaný počin sa totiž dočkal atraktívneho traileru, ktorý lákal na unikátnu atmosféru bizarného sveta a mnohí právom poukazovali na to, že hra pripomína Bioshock, ktorý je však namiesto podvodného Rapture, či nebeského mesta Columbia zasadený do ruskej továrne 3826. Tam už na hlavného hrdinu čaká zástup kuriozít, nebezpečných mechanických bizarností a hlavne tajomno, v ktorom bude odetý celý príbeh. Nedávno vydaný gameplay aspoň sčasti načrtáva hrateľnosť a ukazuje ju v pravom svetle. 

Gameplay video ťaží najmä zo silnej atmosféry a prostredia, ktoré vytvára množstvo otázok a miestami na ne i odpovedá. Ak sa totiž zadívate na niektoré detaily, rozhodne si budete vedieť utvoriť obrázok a je celkom možné, že jednotlivé náznaky sa budú rozvetvovať a nakoniec vytvoria mozaiku udalostí a tým aj celý príbeh. Zatiaľ sa totiž nezdá, že by vám autori otrocky predkladali každú dejovú informáciu na zlatom podnose, práve naopak, čo by mohlo byť rozhodne zaujímavé. Hlavné slovo však majú, samozrejme, autori a momentálne môžeme iba polemizovať nad tým, či sa rozhodnú dej rozprávať práve týmto spôsobom. Taktiež by možno bolo dobré upozorniť, že ide o takzvané retro science fiction, čiže množstvo technológii pôsobí pomerne zastaralo, avšak niet najmenších pochýb, že sa jedná o zámer zo strany samotných autorov.

Náplň hrateľnosti v podstate ukazuje to, čo sme už mali dávnejšie potvrdené. Prímom je teda prechádzanie krásnymi kulisami, bojovanie s ofenzívnymi strojmi, prípadne monštrami, zbieranie nábojov a obdobných predmetov, ktorých nebude neúrekom. Atomic Heart pripomína Bioshock aj hrateľnosťou, čo môže byť veľmi dobré znamenie. Zároveň sa nemusíme báť o originalitu tohto projektu, nakoľko sa o ňu stará práve jej zasadenie.

Zatiaľ sme sa nedočkali dátumu vydania, čiže sa musíme uspokojiť iba s rokom 2020, pričom platformy zostávajú identické. Atomic Heart je vyvíjaný pre súčasnú generáciu konzol, teda PlayStation 4 a Xbox One, no rovnako aj pre PC. Pred vyššie spomínaným rokom však tento počin rozhodne neočakávajte, nakoľko v prípadne predobjednania titulu z oficiálnej stránky získate prístup do exkluzívnej bety, ktorá sa uskutoční až v štvrtom kvartáli tohto roku, konkrétne niekedy okolo 31. decembra. Ostáva nám teda len dúfať, že sa vývoj nezasekne a na Atomic Heart nebudeme čakať tak dlho, ako na hororový SCORN.

Komentuj!