Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia očakávajú nový Dragon Age už nejakú dobu. Predsa len sa jedná o úspešnú RPG sériu, ktorá sa mohla pýšiť nielen výbornými predajmi, lepšími ako mal Mass Effect, tak aj hráčskymi ohlasmi. Posledný diel s názvom Inquisition vyšiel ešte v roku 2014, avšak o rok neskôr bol rozšírený sériou príbehových DLC. Prvý teaser trailer na nový diel série naznačuje, že sa bude jednať o priame pokračovanie posledného príbehového rozšírenia pre tretí diel ságy. 

Bioware, tvorcovia Dragon Age, no i mnohých ďalších sérii to v súčasnej dobe naozaj nemajú jednoduché. Okrem titulov ako Baldur’s Gate či Star Wars: Knights of the old Republic nám totiž priniesli dve trilógie, ktoré sa vo videohernom priemysle stali kultovými. Jedná sa o space operu Mass Effect a fantasy Dragon Age. Mass Effect: Andromeda malo byť veľkolepejšie a modernejšie pokračovanie pôvodnej trilógie, avšak nemalo rozvíjať pôvodný príbeh, skôr slúžiť ako začiatok k potencionálnej trilógii. I napriek tomu, že naša recenzia ocenila mnohé kvality počinu, u hráčov sa nedočkala až tak prívetivých ohlasov a to je aj dôvod, prečo bola nová trilógia, pravdepodobne, zrušená spolu s pripravovaným DLC, ktoré sa malo venovať Kvarianom.

To by nám mohlo naznačovať, že sa tvorcovia pokúsia vyhnúť nelichotivému technickému stavu, ktorým disponovala Andromeda. Bioware totiž aj vďaka ich minulosti môžeme považovať za štúdio, ktoré vie vyprodukovať výbornú hru, no minimálne, čo sa týka technickej stránky Andromeda kruto narazila. Nový diel Dragon Age by malo priamo nadväzovať na rozšírenie s názvom Trespasser, ktoré ukončovalo dejovú líniu Inquisition. Vopred teda avizujeme, že nasledujúci text obsahuje spoilery a v prípade, že ste Inquisition nehrali, mali by ste sa mu radšej vyhnúť. V ňom ste sa dozvedeli, že spoločník, ktorý vás sprevádzal naprieč tretím dielom, teda Solas, bol v skutočnosti prastarý mág, elfský boh zrady známy tiež ako Dread Wolf. Hlavného hrdinu podrazí a pokúsi sa na svet uvaliť apokalypsu.

Momentálne sa môžeme domnievať, že hráčovou úlohou bude poraziť práve samotného Solasa a tak zabrániť skaze. Výkonný producent Bioware Mark Darrah tvrdí, že sa snažil spojiť veteránskych vývojárov, ktorí sú v štúdiu od čias pôvodného Baldur’s Gate s mladou krvou, ktorá by mohla priniesť svieži dych tomuto žánru a vlastne aj celej sérii Dragon Age. Mohli by sme sa dočkať titulu, ktorý by bol verný originálu, no zároveň svojimi mechanikami a spracovaním pôsobil inovatívne. A ktovie, možno sa nakoniec dočkáme i žánrovej revolúcie, no zatiaľ by sme nemali predbiehať.

Teaser trailer nepredstavuje žiaden gameplay a v podstate len fanúšikov utvrdzuje v tom, že sa na hre pracuje. Nedočkali sme sa totiž názvu a vlastne ani dátumu vydania, iba hashtagu “TheDreadWolfRises”. Je teda otázne, kedy nám budú poskytnuté ďalšie informácie, keďže hlavnou prioritou Bioware je momentálne Anthem, do ktorého vkladajú veľkú dôveru.

Komentuj!