Register

A password will be e-mailed to you.

Prvého dielu Dead Rising sme sa dočkali ešte v roku 2006, pričom vtedy sa jednalo o exkluzivitu určenú pre konzolu Xbox 360. Arkádová hrateľnosť hráčom zaimponovala a neskôr sme sa dočkali ešte ďalších troch častí, ktoré sa niesli v rovnakom duchu zbesilej a krvi nešetriacej akcie. Podľa najnovších informácii by však firma Capcom Vancouver mala pracovať na novom dieli, ktorý by mal byť súčasne reštartom tejto série.

Séria Dead Rising bola vždy komickejšou variáciou staršej série Resident Evil, ktorá taktiež vzišla z dielne Capcomu. Nikdy v nej nešlo o príbeh či zaujímavé postavy, ale skôr o likvidovanie zombíkov množstvom originálnych zbraní, medzi ktorými ste mohli nájsť všetko od raketometov až po svetelný meč. K tejto značke neodmysliteľne patria aj rôzne komické obleky a vtipné dialógy. Dead Rising 4 však už trochu strácal dych a mnohých skalných nadšencov série skôr sklamal. Ostatne aj naša recenzia tvrdí, že vianočné pokračovanie trochu kazili časté technické problémy a minimum inovácií.

Capcom Vancouver, ktorý dostal na starosti štvrtý diel, však podľa všetkého začína pracovať na novej hre z tohto univerza. Vývojári z tohto štúdia sa pritom ešte donedávna venovali originálne sa javiacemu mobilnému titulu Puzzle Fighter, ktorého vývoj bol nakoniec zrušený. Príbeh reštartu by sa mal odohrávať dvadsaťpäť rokov po udalostiach z prvej hry, no bližšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii. Nevieme či sa na scénu vráti náš obľúbený fotograf Frank West, ani to, či bude dej súvisieť s predošlými hrami. Avšak, keďže sa jedná o reštart, nebolo by prekvapením ani to, ak by značka dostala novú hlavnú postavu. Ste zvedaví na nový Dead Rising?

Komentuj!