Register

A password will be e-mailed to you.

Do otvorenej bety NHL 18, ktorá prebieha na platformách PlayStation 4 a Xbox One sa môžete zapojiť až do utorka 8. augusta 2017. Čo vlastne ponúka beta najnovšieho ročníka série NHL a prečo by ste ju nemali minúť?

EA sa tentokrát rozhodli propagovať najnovší diel svojej hokejovej simulácie pomocou otvoreného prístupu, ktorý prebieha práve v týchto dňoch. Ako to u správnej bety býva, k dispozícii je na vyskúšanie najmä online časť hry. V rámci nastavení si však môžete zvoliť aj hru proti umelej inteligencii.

Behom posledných rokov nám EA v NHL sérii okrem aktualizovaných tímových zostáv, pohybov fanúšikov, štadiónov a niekoľkých kľučiek neponúkli nič nové. Tento ročník sa však snaží aspoň trochu odlíšiť od svojho predchodcu a k dispozícii bude dokonca celkom nový herný mód. Ten dostal pomenovanie NHL Threes a nastupujú v ňom proti sebe traja hokejisti proti trom s brankármi na menšom upravenom klzisku. Na výber máte rovnaké tímy ako v ostatných módoch a z nich si vyberáte z ich najväčších hviezd, pričom každý hráč disponuje určitými schopnosťami. Jeden je rýchly korčuliar, druhý presnejšie strieľa, iný lepšie bodyčekuje. Je na vás, akú trojicu poskladáte a ako si s ňou poradíte v zápasoch. Samotná hra je potom už veľmi rýchla a útočí sa prakticky neustále. Buly sa vhadzuje len na začiatku tretiny, po strelenom góle sa dostáva k puku tím, ktorý ho vsietil.

Štandardne sa zápas hrá na 5 alebo 7 bodov. Dá sa však obmedziť aj na počet tretín. Náročky uvádzam body a nie góly, nakoľko sa v tomto móde nepočíta každý gól rovnako. Čím krajší gól dáte, tým viac bodov sa vám pripočíta. V niektorých prípadoch hra zoberie body súperovi po vašej efektnej kľučke a navyše vám pripočíta tri. Zápas sa preto dá veľmi rýchlo otočiť a zvrátiť tak možnú prehru. Ak budete dávať len jednoduché góly ťahákom, máte celkom problém, pretože za taký gól je len jediný bod. Aj preto nie je tento mód priveľmi vhodný pre príležitostných hráčov, hoci sa môže na prvý pohľad javiť, že áno. K dobrým výsledkom jednoducho potrebujete určité schopnosti a skúsenosti.

Pravidlá zápasu sú tu inak značne zjednodušené a ofsajdy, či zakázané uvoľnenia neexistujú. Každý vážnejší faul sa okamžite trestá samostatným nájazdom. Prezentácia zápasu je efektná a farebná, hráči si užívajú pozornosť divákov a doslova si pýtajú ich potlesk.

Okrem spomínaného módu otvorená beta ponúka ešte klasickú online hru jeden na jedného, či 6 vs 6 mód, kde sa každý hráč ujme svojho vytvoreného hokejistu. V online zápasoch som nemal problém vyhľadať súpera, no hra sa niekedy nepríjemne lagovala. Tento neduh nie je v sérii NHL ničím novým a prejavoval sa aj v minulých ročníkoch. Naopak, pozitívnym faktom z pohľadu neanglicky hovoriacich hráčov je to, že pre náš región NHL 18 ponúka i české titulky.

Ak máte voľný víkend a chcete sa niekam skryť pred silným slnkom, otvorená beta NHL 18 určite stojí za vyskúšanie. Ktovie, možno vás i navnadí na budúcu kúpu. Plnej verzie hry sa dočkáme už 15. septembra 2017 a lepšiu príležitosť na otestovanie noviniek určite nedostanete. Bohužiaľ, reálne sa dá predpokladať, že väčšina zmien bude znova iba kozmetického charakteru, ale na to sme si už v posledných rokoch akosi zvykli.

Komentuj!

O autorovi

Hry hrávam od svojich siedmych rokov, kedy som dostal prvý digitálny handheld. Časom som prešiel cez ATARI, DIDAKTIC M, PC, PS3 až k PS4, ktorá ma zabáva dodnes. Rád vyskúšam všetky možné žánre, ale srdcovky sú FALLOUT 2, WARCRAFT 2, XCOM a v poslednej dobe najmä BLOODBORNE. Aj napriek pracovným povinnostiam a nedostatku času, sa snažím zahrať každý deň aspoň hodinu. Venujem sa však aj sledovaniu filmov, seriálov a čítaniu kníh. Tie o Zaklínačovi sú v posledných mesiacoch úplna topka.

Súvisiace príspevky