Register

A password will be e-mailed to you.

Už od 17. januára je na Steame k dispozícii v predbežnom prístupe ku stiahnutiu hra Galactic Junk League od slovenských vývojárov zo štúdia Pixel Federation. Ide o free-to-play titul, založený na princípe takzvanej “crafter arény”, teda o vesmírnu strielačku kombinovanú s prakticky neobmedzenými možnosťami stavania vesmírnych lodí.

V kedysi prosperujúcom vesmíre prišlo ku katastrofe a odvtedy je tamojší svet plný rôznych zničených lodí a pripomína skôr postapokalyptické smetisko, plné medzi galaktického šrotu. Boje v brutálnych arénach zostali jediným zmyslom existencie preživších. Aby dokázali prežívať a naďalej bojovať, sú nútení využiť akékoľvek prostriedky. Od hi-tech laserových zbraní, po primitívne torpéda vytvorené z hrdzavých chladničiek.

Hráč dostane k dispozícii bloky, z ktorých si môže postaviť svoju vesmírnu loď úplne od základov. Bloky sa delia na viacero druhov, ako napríklad zbraňové, pohonné alebo tie, ktoré tvoria samotný pancier. Použitie súčiastok ovplyvňuje rýchlosť, ovládateľnosť, útok alebo aj špeciálne schopnosti, ako sú napríklad skok na krátke vzdialenosti či štít.

Po tom, ako si vyskladáte svoje plavidlo, môžete sa s ním vrhnúť do boja proti ostatným hráčom. Nič vám nebráni postaviť si aj pirátsku loď. Boje sa odohrávajú na niekoľkých mapách a každá je niečím špecifická. Niektoré sú rozsiahle a otestujú vašu stavbu lode. Tam sa uvidí, ktorá loď viac vydrží alebo ktorá je viac vyzbrojená. Iné mapy sú zamerané skôr na schopnosti samotných hráčov, keďže sú náročnejšie na orientáciu a taktiku.

Na Steame prevládajú spravidla pozitívne užívateľské recenzie. Chválu si hra získava najmä za netradičnejšie vizuálne spracovanie, vysokú mieru znovuhratelnosti a humorný prístup. Autori totiž hneď zo začiatku ponúkajú možnosť lietať po vesmíre s vyzbrojenou toaletou či plyšovým medvedíkom.


Štúdio Pixel Federation nie je na vývojárskom poli žiadnym nováčikom. Vzniklo už v roku 2007, ale v prechádzajúcich rokoch sa venovalo skôr tvorbe hier pre mobilné zariadenia, kde sa ale radí ku svetovej špičke. Na Steame je od tohto štúdia napríklad k dispozícii aj ďalší free-to-play titul Emporea: Realms of War and Magic, čo je však pre zmenu fantasy stratégia.

Galactic Junk League si teda môžete zadarmo zahrať na Steame. Treba však mať na pamäti, že stále nejde o finálny produkt, ale len o hru v predbežnom prístupe.

Komentuj!