Register

A password will be e-mailed to you.

Slovenská hernej tvorba sa síce nemôže rovnať tej svetovej, ale to neznamená, že si nezaslúži pozornosť. Dvojica nových hier Moonfall a Morning Men naviac vyzerá pomerne zaujímavo.

Moonfall je dvojrozmerná akčná hra s prvkami RPG. Za jej vznikom stojí štúdio Fishcow, ktoré v roku 2013 uviedlo svoj debut zvaný Gomo. Ten sa už na prvý pohľad inšpiroval tvorbou českého štúdia Amanita Design (Machinarium, Samorost) a Moonfall pre zmenu pripomína legendárnu klasiku Golden Axe. Hra sa odohráva v stredoveku a pojednáva o konflikte medzi dvoma znesvárenými stranami – impériom a divochmi. Vy ako hráč budete môcť ovplyvniť tento konflikt a k tomu vám budú pomáhať aj schopnosti čerpané priamo z Mesiaca. Hra má ponúknuť náročné boje a to aj v kooperácii. K dispozícii bude aj arenový multiplayer. Dátum vydania zatiaľ nebol špecifikovaný, ale reálne môžeme Moonfall očakávať až na budúci rok.

moonfallBratislavské štúdio Pixel Federation sa taktiež rozhodlo zabrúsiť do RPG žánru a výsledkom ich snaženia má byť sci-fi titul Morning Men. Vžijete sa v ňom do ženskej postavy s menom Luditte obývajúcej Citadel City. V meste však vládne prísny režim, podmienky na život nie sú práve ideálne a Luddite sa rozhodne pre útek. Pomáhať jej v tom bude umelá inteligencia nazývaná Jasper. Morning Men bude obsahovať okrem tradičných RPG prvkov aj prvy adventúry a zaujme nielen netradičnou vizuálnou štylizáciou, ale a epizodickým formátom. Hra by mala taktiež obsahovať aj spoločníkov s unikátnymi bojovými schopnosťami, ktorí by naviac mali pružne reagovať na vaše rozhodnutia. Vydanie je predbežne naplánované na september tohto roku.

Ako sa vám zatiaľ pozdávajú oba slovenské projekty? Ktorá z nich vás dokázal viac zaujať?

Komentuj!