Register

A password will be e-mailed to you.

Hra Constructor pôvodne vyšla ešte v roku 1997. Ujali ste v nej úlohy začínajúceho majiteľa stavebnej firmy, ktorý musel nielen stavať nové obytné domy a továrne, ale aj čeliť konkurencii. A tá veľmi často používala nekalé spôsoby. A teraz po dvadsiatych rokoch sa túto hru pôvodné vývojárske štúdio System 3 rozhodlo znovu poriadne oprášiť.

Na remasteri sa podieľa spolu z pôvodnými vývojármi aj programátor John Twiddy, ktorý zapracoval na nových herných módoch, nových mapách a vybalansoval hrateľnosť tak, aby bol nový Constructor ešte lepší. Nová verzia s podtitulom HD si zachováva jadro pôvodnej hry a rozširuje ju o nové prvky a funkcie. Prináša zjednodušené užívateľské rozhranie, uľahčuje ovládanie a pridáva nové budovy.  Nový režim s názvom Projektant umožňuje navrhovať vlastné mestá s rôznymi scenármi, ktoré potom môžete zdieľať s priateľmi, ale v nich môžete súperiť online s ostatnými hráčmi. Online režim podporuje až štyroch hráčov, ktorý stoja navzájom proti sebe.

Takže po rokoch sa opäť môžete pokúsiť vybudovať prosperujúce mesto. Hra obsahuje aj nutnosť venovať sa nekonečnému prílivu sťažností vašich nájomníkov, ako aj potrebu dohliadať na celý zástup neprispôsobivých občanov. Túto skupinu vandalov, či chuligánov je zároveň možné využiť aj proti konkurencii, a to vtipným, často až katastrofickým spôsobom.

Hra vyjde 28.apríla 2017 pre platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One aj  s českými titulkami. Neskôr bude nasledovať aj verzia pre Nintendo Switch.

Pre predstavu, ako vynovený Constructor vyzerá, vám ponúkame posledný preview trailer.

Komentuj!

O autorovi

Od útleho veku hráč počítačových hier, holdujúci najmä žánrom RPG, adventúr a stratégií. Rovnako milovník kvalitnej beletristickej a odbornej filozofickej literatúry, študent filozofie a fanúšik európskej aj americkej kinematografie od 30. rokov do 70. rokov 20. storočia.

Súvisiace príspevky