Register

A password will be e-mailed to you.

O pokračovaní hororového hitu Outlast sa toho popísalo naozaj mnoho. Po rokoch čakania nám Red Barrels servírujú druhý diel, na ktorý sa netrpezlivo tešil nejeden fanúšik hororových hier. Dnes hra oficiálne vychádza, takže sa poďme pozrieť na to, ako sa hre podarilo naplniť vysoké očakávania.

Pokiaľ sa vám páčil prvý Outlast, potom by nemal byť sklamaním ani Outlast II. Recenzenti sa zhodujú na tom, že hra má zaujímavé nové prostredie, slušný príbeh a vydarenú atmosféru. Skrátka má všetko, čo bolo aj v jednotke, avšak trochu vylepšené. Na druhej strane treba podotknúť, že hra neprináša nič extra nového a niektoré násilné scény pôsobia trochu samoúčelne. Pokiaľ však túžite po dobrom hororovom počine, potom by mal byť Outlast II tým správnym riešením. Zhodli sa na tom aj recenzenti, ktorí hru hodnotili prevažne kladne, no nájdu sa aj výnimky ako GamesRadar+ či menej známy web Let’s Play Video Games, podľa ktorých je novinka od Red Barrels prinajlepšom priemernou záležitosťou. Poďme však už na konkrétne čísla, ktoré vyzerajú nasledovne

IGN Spain – 90% (PC),

PlayStation LifeStyle – 90% (PS4),

Game Revolution – 90% (PC),

GameSpew – 90% (XOne),

IBTimes UK – 90% (PS4),

Everyeye.it – 88% (PC),

Vandal – 87% (PC),

God is a Geek – 85% (PC),

PC Gamer – 85% (PC),

Wccftech – 83% (PS4),

IGN – 83% (PC),

Trusted Reviews – 80% (PS4),

PC Games – 80% (PC),

Playstation Universe – 80% (PS4),

Hardcore Gamer – 80% (PC),

Destructoid – 80% (PC),

Game Informer – 78% (PC),

ICXM – 75% (XOne),

GameStar – 75% (PC),

Polygon – 75% (PC),

Push Square – 70% (PS4),

GameSpot – 70% (PC),

PC Invasion – 70% (PC),

Metro GameCentral – 60% (PS4),

Twinfinite – 60% (PC),

GamesRadar+ – 50% (PC),

Let’s Play Video Games – 40% (PC).

Ako možno vidieť, hre sa v recenziách darí. Možno to nie je úplne jednoznačné, no čísla sa až na výnimky pohybujú nad 70%, čo značí, že Red Barrels nesklamali ani tentokrát. Ak by vás ešte zaujímali priemerné známky, tak PC verzia má na Metacritic aktuálny priemer 77%, verzia pre PlayStation 4 je na tom so 77% rovnako a Xbox One verzia zatiaľ priemer nemá, keďže z tejto platformy sú zatiaľ k dispozícii iba dve recenzie.

Naša recenzia vás taktiež neminie a prinesieme vám ju akonáhle to bude možné. Ak už ste sa do hry pustili, tak nám určite dajte vedieť vaše dojmy.

Komentuj!