Register

A password will be e-mailed to you.

Po minulotýždňovom teste headsetu SB Blaze od spoločnosti Creative tu máme ďalší herný headset od tohto singapurského výrobcu. Tentokrát pôjde o model s označením DRACO HS880, ktorý nahrádza svojho predchodcu HS850. Už pri prvom pohľade pôsobí model DRACO zaujímavejšie ako SB Blaze, no neklame iba prvý pohľad?

To najdôležitejšie – zvuková stránka

Do slúchadiel výrobca umiestnil 40mm neodymové magnety, ktoré sa postarajú o kvalitný zvukový zážitok. Konštrukcia je circumaural, uzatvorená, náušníky sú dostatočne veľké, aby pokryli celé ucho, s čím súvisí aj dobré tlmenie okolitých zvukov. Opačným smerom už to je o niečo horšie, ak budete chcieť hrať pri niekom, kto si bude chcieť napríklad v pokoji čítať knihu, môže započuť zvuky zo slúchadiel. Ak to však nepreženiete s hlasitosťou, nejde o závažný problém.

fea_01

40mm neodymový magnet umiestnený v slúchadlách. Zdroj: Creative

Zvuk slúchadiel vyhovoval mojim preferenciám, Creative síce na krabici headsetu veľkým písmom upozorňuje na “Extreme Bass”, moja skúsenosť je skôr opačná. Basy vôbec nie sú extrémne, nerušia stredy a výšky, osobne by som zvykový prejav označil ako dobre vyvážený. Áno, pri mohutnom výbuchu bude basy dobre počuť, no hlavu Vám neodtrhnú. Z mojej strany opäť chvála, a to som sa na začiatku testovania obával, nakoľko mám radšej vyvážené slúchadla, než zamerané na basy.

Slúchadlá si dobre poradili s každým žánrom videohier, v tomto ohľade nemám výhrady, problém nenastal ani pri počúvaní hudby. Po zvukovej stránke sa slúchadlá naozaj podarili, v tomto smere model DRACO HS880 poráža headset SB Blaze.

Po pripojení k DualShocku 4 slúchadlá fungovali bez problému, no je škoda, že výrobca nepribaľuje adaptér na zapojenie ku konzole, aby ste konektor pre mikrofón a slúchadlá spojili do jedného spoločného konektoru. U lacnejšieho headsetu SB Blaze sa absencia adaptéru dá pochopiť, no tu už by pribalený mohol byť.

Súčasťou headsetu je mikrofón, ktorému som sa už venoval, no nie jeho zvukovým vlastnostiam. Pribalený kondenzátorový mikrofón má schopnosť potlačenia okolitého hluku, počas testovania som nezaznamenal žiaden problém, hlas bol pre druhú stranu jasný a zreteľný.

_DSC4734

Záver

Minulý týždeň som v teste chválil headset SB Blaze, dnes pri teste modelu DRACO HS880 som ešte spokojnejší. Samozrejme, cena dnes testovaného headsetu je vyššia, no odpovedá tomu aj produkt, ktorý dostanete. Konštrukcia je robustná, dobre vyhotovená, nič nevŕzga, nepraská, v tomto ohľade naozaj dobre odvedená práca. Osobne sa mi páči aj dizajn, no tu záleží na osobných preferenciách každého jedného hráča. Po zvukovej stránke sú slúchadlá dobre vyvážené, no pre niekoho môže byť sklamaním nápis na obale “Extreme Bass”, keďže extrémne basy tieto slúchadlá neponúkajú (ak ma neklame môj sluch). Tento headset Vám môžem s kľudným svedomím odporučiť, nemali by ste byť sklamaný v žiadnom ohľade.

Za zapožičanie produktu na testovanie ďakujeme zastúpeniu spoločnosti

⇐ Balenie + obsah, Technické špecifikácie

⇐ Vyhotovenie konštrukcie a vzhľad headsetu

⇐ Konektory a ovládacie prvky

 

Creative DRACO HS880 – “extrémny herný headset” #04
Herný headset DRACO HS880 od spoločnosti Creative ponúka vývážený zvuk, podarený dizajn, robustnú konštrukciu, a to všetko za dostupnú cenu. Potrebujete niečo viac? Poviem iba jedno, headset si dnes odnáša ocenenie "Tip na výborný nákup".
Pozitíva
  • Kvalitný a vyvážený zvuk
  • Dizajn
  • Robustné vyhotovenie
Negatíva
  • Slabo viditeľné označenie "L" a "R" na hlavovom moste
4.5/5
Hodnotenie čitateľov: (2 Hlasy)

Komentuj!