Register

A password will be e-mailed to you.

Po minulotýždňovom teste headsetu SB Blaze od spoločnosti Creative tu máme ďalší herný headset od tohto singapurského výrobcu. Tentokrát pôjde o model s označením DRACO HS880, ktorý nahrádza svojho predchodcu HS850. Už pri prvom pohľade pôsobí model DRACO zaujímavejšie ako SB Blaze, no neklame iba prvý pohľad?

Konektory a ovládacie prvky

Headset, ako si môžete prezrieť z nasledovného obrázku má jeden kábel vedený do ľavej mušle, jeho dĺžka dosahuje 2,5 metra, pre pohodlné zapojenie headsetu do stolného PC. Pri zapojení do mobilných zariadení môže byť táto dĺžka na obtiaž, no keďže ide o herný headset určený práve k PC, je dĺžka zvolená dobre.

_DSC4731

Na konci kábla, ktorý nie je odnímateľný sa nachádza oddelený 3,5mm jack pre mikrofón a slúchadlá (oba sú pozlátené). Z obrázku je jasné, že farebne sú odlíšené inak ako u headsetu SB Blaze, tentokrát je farebná odlišnosť priamo na konektoroch, na jednom nájdete dvojitý rúžový prúžok (mikrofón), na druhom dvojitý zelený prúžok (slúchadlá). Samozrejmosťou je aj grafické znázornenie slúchadiel a mikrofónu, v podobe malých “ikoniek”.

_DSC4763

Ako už býva u herných headsetov zvykom, kábel obsahuje ovládač hlasitosti slúchadiel a prepínač on/off pre mikrofón. Pre pohodlné uchytenie na Vašom odeve má ovládač zo spodnej strany štipec, na hornej strane nájdete logo Creative.

Mikrofón je odnímateľný, pripája sa do ľavej mušle a je skutočne flexibilný.

_DSC4743

Na obrázku môžete vidieť nepravideľný tvar pri jack konektore, ktorý zabraňuje otáčaniu mikrofónu po zapojení. Detail, ktorý osobne oceňujem je použitie červenej farby aj na mikrofóne, aby farebne korešpondoval so slúdachlami. Je škoda, že výrobca sa nepokúsil aj o farebnú kombináciu červenej a čiernej aj na kábli, možno sa tak stane niekedy v budúcnosti u nástupcu.

_DSC4741

Mikrofón je naozaj flexibilný, prispôsobiť si ho môžete podľa Vašich predstáv.

 

Predošlá časť      Pokračovanie

 

Komentuj!