Register

A password will be e-mailed to you.

Singapurskú spoločnosť Creative snáď netreba predstavovať nikomu. Výrobca zvukových kariet Sound Blaster, webových kamier Live! Cam, reproduktorov MUVO, či rôznych slúchadiel/headsetov je na trhu od roku 1981, za tento čas si dokázal nájsť dostatočné množstvo priaznivcov a upevniť svoju pozíciu medzi ostatnými výrobcami. Na testovanie sme obdržali novinku od tohto výrobcu v podobe headsetu SB Blaze, ktorý je nástupcom obľubeného modelu Creative HS-800 Fatal1ty Gaming Headset. Dokáže zaujať a nájsť si svojich priaznivcov, alebo ide o premárnenú šancu?

Headset Creative Sound Blaster Blaze (ďalej iba SB Blaze) je cenovo veľmi dostupný produkt, takže v prípade, ak nemáte záujem utrácať zbytočne veľa peňazí, môže byť práve tento headset tým pravým pre Vás. Odporúčaná cena zo stránky Creative je stanovená na sumu 39,99, no niektoré obchody ponúkajú ešte nižšiu cenu, takže skutočne nemožno hovoriť o investícii, ktorá by zruinovala vašu peňaženku. Na jednotlivé parametre a zvuk slúchadiel sa pozrieme neskôr, začneme balením a čo v ňom po rozbalení nájdete.

Balenie + obsah

Headset SB Blaze dostanete zabalený v pevnej krabici zhotovenej z tvrdého papiera, v ktorej sa nachádza výrez, aby ste si mohli produkt prezrieť pred kúpou, aby ste si domov nepriniesli tzv. mačku vo vreci, nakoľko nie každý jeden predajca je ochotný otvoriť balenie a produkt Vám názorne ukázať. Na krabici nájdete dostatočný popis, čo od headsetu možno očakávať, spoločne s technickými parametrami.

_DSC2079

Na zadnej strane balenia nájdete opísané jednotlivé častí slúchadiel vo viacerých jazykoch, medzi ktorými nájdete aj češtinu, takže ani jazykovo menej zdatný záujemca nebude mať problém dočítať sa potrebné informácie.

_DSC2080

Vo vnútri balenia nájdete samotný headset, ktorý je k plastovému úložnému držiaku pripevnený sťahovacími drôtikmi, aby nedošlo k poškodeniu produktu. Zároveň je v kontaktných miestach plastový držiak vystužený kúskami peny, aby sa headset nepoškriabal a nemal žiadnu vôľu. Zo spodnej strany držiaku nájdete odnímateľný mikrofón, mininávod, príručku, ktorá kupcu oboznamuje so zárukou a pravdepodobne servisný letáčik, ktorý je (ak sa nemýlim) v turečtine, takže by sa dal označiť ako zbytočný.

_DSC2082

Technické špecifikácie

Slúchadlá:

Konštrukcia: Uzavretá, circumaural

Meniče: 40mm FullSpectrum neodymové magnety

Frekvenčny rozsah: 20 Hz ~ 20 kHz

Impedancia: 32 Ω (ohmov)

Citlivosť: 105 dB/mW

Mikrofón:

Typ: Kondenzátorový s potlačením okolitého hluku

Frekvenčny rozsah: 100 Hz ~ 18 kHz

Impedancia: <2,2 kΩ (kiloohmov)

Citlivosť:  -40 dBV/Pa

Pokračovanie

Komentuj!