Register

A password will be e-mailed to you.

Singapurskú spoločnosť Creative snáď netreba predstavovať nikomu. Výrobca zvukových kariet Sound Blaster, webových kamier Live! Cam, reproduktorov MUVO, či rôznych slúchadiel/headsetov je na trhu od roku 1981, za tento čas si dokázal nájsť dostatočné množstvo priaznivcov a upevniť svoju pozíciu medzi ostatnými výrobcami. Na testovanie sme obdržali novinku od tohto výrobcu v podobe headsetu SB Blaze, ktorý je nástupcom obľubeného modelu Creative HS-800 Fatal1ty Gaming Headset. Dokáže zaujať a nájsť si svojich priaznivcov, alebo ide o premárnenú šancu?

Vyhotovenie konštrukcie a vzhľad headsetu

Samotné vyhotovenie konštrukcie headsetu SB Blaze považujem za vydarené, i keď nepôsobí robustne. Nenájdete tu žiadne prémiové prvky a materiály, avšak vzhľadom na odporúčanú cenu sa nemožno čudovať. Použité plasty nepraskajú, nevŕzgajú, sú dostatočne pružné, no pri neadekvátnom zaobchádzaní pravdepodobne môžete headset bez väčších problémov poškodiť. Nejde o žiaden robustný tank, no tento produkt neslúži na zatĺkanie klincov, takže ak si svoj headset budete vážiť, bude Vám slúžiť dostatočne dlhú dobu.

Na hlavovom moste nájdete mäkkú penu, ktorá zabezpečuje príjemné nosenie headsetu. V prípade potreby je tu možnosť zvýšenia, samotná stupnica nie je príliš veľká – päť “kliknutí”, no mne osobne postačovala a dovolím si tvrdiť, že bude dostačujúca pre každého. Na nasledovnom obrázku nájdete maximálne možné zvýšenie.

_DSC2087

Samotné mušle sú taktiež mierne polohovateľné, konštrukcia umožňuje jemné vychýlenie do oboch strán, no v tomto prípade si sklon nenastavujete Vy, ale stane sa tak automaticky, keď si headset nasadíte a mušle sa mierne natočia podľa tvaru Vašej hlavy.

Ak preferujete náušníky, na ktorých je koža, bohužiaľ, tento headset nebude tým pravým pre Vás, aj v tomto prípade bola použitá pena, no osobne vo využití tohto materiálu nevidím problém, pena je priedušnejšia a niekomu bude vyhovovať, nakoľko sa nebudete potiť. Z hľadiska životnosti nedokážem použitú penu dostatočne posúdiť (počas doby testovania som nezaznamenal žiaden problém), pravdepodobne vydrží kratšie ako koža, no myslím si, že na dobu, pokiaľ budete vlastniť práve tento headset nebudete mať žiadne starosti. Mäkká pena zabezpečuje, že Vás headset nebude ani po niekoľkých hodinách obťažovať, nepociťoval som žiadnu bolesť ani nepríjemný tlak.

_DSC2083

Vzhľad produktu nie je ničím výnimočný, Creative vsadili na jednoduchosť. Nehľadajte tu žiadne výrazné farebné prvky (okrem červeného loga SB), v tomto prípade výrobca vsadil na účelnosť a myslím si, že urobil dobre. Samozrejme, treba objektívne povedať, že headset nepatrí medzi tie najkrajšie na trhu (aj keď nejde ani o “škaredé káčatko”), ale svoj účel spĺňa do bodky, a to je hlavné. Na hornej strane hlavového mostu nájdete výrazné logo výrobcu Creative.

_DSC2090

Predošlá časť      Pokračovanie

Komentuj!