Register

A password will be e-mailed to you.

Kyberpunková strielačka s prvkami RPG pod názvom The Ascent si nielen od nás vyslúžila dobré hodnotenie a vcelku je možné ju označiť za veľmi príjemné prekvapenie z dielne švédskeho nezávislého štúdia Neon Giant, od ktorého nikto veľa nečakal. Jej úspech však bol limitovaný exkluzivitou pre platformy PC a Xbox. To by sa však už čoskoro malo zmeniť.

Ako naznačuje hodnotenie na tchajwanských webových stránkach Entertainment Software Rating Information, The Ascent pravdepodobne už čoskoro zavíta na konzoly PlayStation 4 a PlayStation 5. Na týchto stránkach sú uvedené samostatné zoznamy hier pre platformy PS4 i PS5 a podľa výpisov sa o toto vydanie The Ascent postará kórejský vydavateľ H2 Interactive. Bližšie informácie o tomto pozoruhodnom počine si môžete prečítať v našej recenzii, pričom istý čas je už aj dostupný český preklad. Len pripomeňme, že The Ascent se odohráva vo futuristickom kyberpunkovom svete a ocitáme sa v ňom v úlohe pracovníka megakorporácie The Ascent Group, ktorá sa náhle a bez varovania zrúti, čo následne vedie k anarchii.

The Ascent je zatiaľ stále dostupný len na platformách PC a Xbox (a taktiež Xbox Game Pass), avšak už dávnejšie sa vývojári vyjadrili v tom zmysle, že sú si dobre vedomí aj početných požiadaviek ohľadom verzie pre platformu PlayStation. V októbri sa dokonca vyjadrili priamo k PlayStation vydaniu cez oficiálny Twitter účet.: „Ďakujeme, že ste nám dali vedieť, že by ste radi videli The Ascent aj na PS5! Aj keď v tejto chvíli nemáme čo oznámiť, chceme, aby ste vedeli, že vás počúvame a náš tím si je dobre vedomý záujmu o verziu pre PlayStation 5. Sledujte aktuálne informácie na našom Twitteri!

Bližšie informácie o tomto konzolovom vydaní zatiaľ nie sú k dispozícii, avšak očakávame ich už čoskoro.

Komentuj!