Register

A password will be e-mailed to you.

Indie záležitosti sa musia nezriedka spoliehať na originálne nápady, keďže nezávislí tvorcovia predsa len nedisponujú miliónovými rozpočtami ako veľké AAA štúdiá. Projekty ako Celeste, všetko od českej Amanity, či prvotina bratského zoskupenia StudioMDHR, sa museli spoliehať na svoju unikátnosť a nekonvenčnosť, aby dokázali vyniknúť medzi širokou konkurenciou. Ak pritom existuje jedna hra, ktorú PlayStation hráči nepochybne závideli vlastníkom súčasného Xboxu a PC, bola to práve Cuphead. To už však najnovšie neplatí, nakoľko hardcore unikát dorazil i ku konzolovým hráčom, ktorí sú roky verní platforme Sony.

Že ste o Cuphead nikdy nepočuli? Dovoľte, aby sme vám ho v krátkosti predstavili. Trailer môže klamať svojím telom, nakoľko aktuálne zverejnená ukážka pôsobí ako tradičné animované snímky od spoločnosti Walt Disney Animation Studios. Príjemný hudobný podklad, nádherné ručne kreslené prostredie i postavičky a do toho pestrofarebná paleta. Na prvý pohľad ide o jednoduchú platformovú záležitosť, ktorá obsahuje i prvky akcie. Akonáhle však usadnete za herný ovládač, zistíte, že šlo o dobre prezlečeného diabla. Cuphead neodpúšťa žiadnu chybu, ani len malé zaváhanie a ponúka tak jednu z najkrutejších výziev posledných rokov.

Hra sa primárne orientuje na súboje s rôznorodými bossmi, avšak nechýbajú ani svižné run and gun úrovne, kde strieľate do neustále prichádzajúcich náletov oponentov, skáčete, no a zbierate bonusové predmety. Každý boss pritom disponuje vlastným unikátnym setom (nechýbajú ani skryté fázy), ktorý sa jednoducho musíte naučiť naspamäť, nakoľko inak do cieľa úspešne nedôjdete. Mali by ste mať na pamäti, že opakovanie je matkou múdrosti a jednotlivé sekcie v Cuphead opakovať určite budete. Znova a znova.

Hoci práve píšeme o krutom hernom projekte, jeho kvality sú nespochybniteľné. Nielenže ich potvrdzuje naša vtedajšia recenzia, metascore 88 % je rovnako zárukou veľkej kvality. Preto v prípade, že čakáte na poriadnu letnú výzvu, nebezpečné potulky dvoch hrnčekov si už od dnes môžete zakúpiť prostredníctvom online obchodu na PlayStation 4. Staronový titul vás vyjde na 19,99 €, čo je pri prítomnom obsahu a miere znovuhrateľnosti, adekvátna cenovka.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!