Register

A password will be e-mailed to you.

V dnešnej dobe FULL HD remastrov dvoj-trojročných hier, rebootov sérií (ahoj Need for Speed) a celkovej recyklácie obsahu dávno zaprášeného, sa už asi nikto nebude čudovať, ak Sony začne mútiť vody okolo prenesenia starších hier na ich next-gen konzolu PlayStation 4.

Digital Foundry (DF), ktoré môžete poznať vďaka ich rôznym porovnaniam konzolových verzií hier, spolu s tými PC-idnými, vydalo na ich oficiálnej YouTube stránke video, v ktorom dokazuje samotnú emuláciu. Konkrétne sa Sony rozhodlo pridať do PlayStation 4 Star Wars bundlu štyri staré Star Wars hry, a to konkrétne Super Star Wars, pôvodom z konzoly SNES od Nintenda a tri hry z PlayStation 2 – Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter a Star Wars: Bounty Hunter.

Richard Leadbetter sa vo videu zároveň vyjadruje k faktu, že hry naozaj bežia pod emuláciou a nie sú len jednoduchým remastrom. Ako to zistili? Po spustení hier sa zobrazí prastaré PlayStation 2 logo. Druhou vec je, že sa po spustení hier zobrazí PlayStation 4 OS, ktorý upozorňuje na to, že “Start” a “Select” tlačidlá zo starého DualShocku 2 sú namapované na ľavú a pravú stranu touchpad plochy DualShocku 4. Tretím faktom je zobrazenie rovnakej emulácie “Memory Cards”, a teda pamäťových kariet, ktoré môžete poznať z PS1 a PS2. Ak by bola hra remastrom/prerábkou od základu, tak by nebol dôvod na zobrazovanie všetkých týchto vecí.

image

DualShock 2 – DualShock 4 a Memory Card

Pôvodné PS2 hry bežali prevažne v rozlíšení 512×448640×448, pričom vám hra dávala niekedy na výber, v akom rozlíšení si ju chcete zahrať. Emulácie na PS4 bežia podľa DF v natívnom rozlíšení 1292×896, kde samotný upscale smeruje k výšínam 1080p. Pri niektorých hrách je rozlíšenie pravdepodobne ešte väčšie, no DF nedokončilo zatiaľ absolútnu analýzu týchto titulov.

Video predstavujúce emuláciu PS2 Star Wars hier na PS4

Okrem týchto informácií Sony oficiálne potvrdilo emuláciu týmto vyjadrením: “Pracujeme na využití PS2 emulačnej technológie na našej aktuálnej generácií PlayStation konzol, pričom na ňu chceme priniesť PS2 herné tituly. Okrem tejto informácie však zatiaľ nebudeme ďalej komentovať túto situáciu.”

Aby týchto informácií a potvrdení nebolo dostatok, server Gematsu získal ešte v septembri informácie o tom, že PEGI (Pan European Game Information Board) – to je tá organizácia, ktorá schvaľuje ratingy hier pre Eúropu, vydala nové ratingy pre staré PlayStation 2 hry, avšak pridala ich pre PlayStation 4 verzie týchto hier. Ak vás zaujíma o aké hry ide, tak sú to konkrétne Ape Escape 2, Dark Cloud 2 (Dark Chronicle), a Twisted Metal: BlackViac toho zatiaľ o zozname hier, ktoré budú sprístupnené v rámci emulácie nevieme, no bližšie informácie by mohla firma Sony odhaliť na pripravovanej akcii PlayStation Experience 2015, ktorá sa uskutoční 5.-6. decembra v San Franciscu.

Komentuj!