Register

A password will be e-mailed to you.

Od prvého dňa výstavy BlizzCon 2015 je jasné, že prichádzajúci titul Overwatch nebude free-to-play hra. Napriek predpokladom širokej verejnosti, že Overwatch bude nasledovať modely hier ako Hearthstone: Heroes of Warcraft alebo Heroes of the Storm, šéf projektu Overwatch, Jeff Kaplan, počas druhého dňa popísal dôvody, prečo je Overwatch platenou hrou.

“Rozhodnutie sme spravili na základe biznis modelu, ktorý bol najprínosnejší pre gameplay hry ako taký.” povedal Kaplan pre magazín Polygon. “Pokiaľ ste už odohrali dosť Overwatch hier viete, že striedanie a správna selekcia hrdinov je základnou súčasťou hry. Je to naozaj zábavný a dynamický prvok jej hrateľnosti. Základným rozdielom medzi Overwatch a inými Blizzard hrami je kompozícia tímových hrdinov a ich výber na základe štýlu hry nepriateľského tímu.”

Pri prieskume ostatných free-to-play hier sa ukázalo, že jednotliví hráči nevlastnia dostatočný počet hrdinov na splnenie tejto požiadavky. Pokiaľ by bola hra zdarma a hrdinov by sme si museli postupne odomykať a kupovať za goldy, priemerný hráč by ich nemal dostatok na spomínané tímové rotovanie hrdinov.


reaper-screenshot-005.1GcKT

“To čo vidíš aj máš. Tu je 21 hrdinov, o ktorých si myslíme že sú perfektní a samotný gameplay hry je fantastický.” dodáva Kaplan. Zvolený biznis model vyriešil problém dostupnosti hrdinov”.

Za 40$ je možné získať výhradne PC veriu hry s jedným skinom a za 60$ Origins verziu (PC, PS4 a Xbox One) s piatimi skinmi a zopár digitálnymi Blizzard bonusmi . V ponuke je aj zberateľská edícia za 129$ s náložou predmetov od Blizzardu (soundtrack, soška Soldier:76, art book).

overwatch-origins

Fanúšikovia Blizzardu vyjadrili znepokojenie nad plánmi vývojárov po štarte hry: bude štúdio pridávať nových hrdinov? Bude ich predávať? Ako ich bude predávať? Koľko budú stáť?… Kaplan povedal, že toto sú najčastejšie otázky, avšak zatiaľ ani samotný Blizzard na ne nemá odpoveď. Momentálne vraj prioritne riešia tieto otázky aj s pomocou hernej komunity.

Kaplan na margo spomenutých obáv dodáva: “V priebehu budúceho týždňa pridávame do hry troch nových hrdinov (ako sme informovali aj my v tomto článku). Po tom budeme skúmať ekosystém hry Overwatch so všetkými dostupnými hrdinami a riešiť otázku správneho vybalancovania hry.”

background-summary-poster.1Ny5g

Komentuj!