Register

A password will be e-mailed to you.

The Witcher / Zaklínač je hernou aj knižnou sériou, ktorá si vyslovene pýta aj kvalitné filmové spracovanie. Podľa tlačovej správy od produkčnej spoločnosti Platige Image sa ho možno dočkáme už v roku 2017.

Zatiaľčo väčšina hráčov za oceánom sa prvýkrát stretla s Geraltom až v hernej adaptácií The Witcher, európskym geekom mohol byť známy už z kníh slávneho poľského autora Andrzeja Sapkowskeho.

Je pravdou, že príbehy o Geraltovi boli spracované do seriálovej podoby už zhruba 15 rokov dozadu, a to v “domácej”, poľskej produkcii. Tento pokus však nebol zrovna podarený. K seriálu bol vydaný aj doprovodný film, ktorý dopadol rovnako neúspešne, čo dokazuje aj jeho hodnotenie na potráli imdb.com3,5 z 10.

Na tieto nepodarky rýchlo zabudnime, keďže opäť ožíva nádej, že sa dočkáme kvalitného filmu o Zaklínačovi. Poľská produkčná spoločnosť Platige Image totiž oznámila uzavretie partnerstva s americkým produkčným domom Sean Daniel, a to s cieľom vytvoriť celovečerný film inšpirovaný Szapkovskeho poviedkami.

“Film bude úvodom do sveta Zaklínača a plánujeme ho vydať ako prvý z viacerých filmov našej série,” píšu Platige Image v tlačovej správe. “Thania St. John, skúsená hollywoodska scenáristka, ktorá sa podieľala na filmoch a seriáloch ako Grimm, Chicago Fire a Buffy the Vampire Slayer, momentálne pracuje na scenári.”

Platige Image chcú film distribuovať globálne, takže preň nebudeme musieť cestovať do Poľska. Budeme však musieť byť trpezliví, keďže predbežný termín uvedenia do kín je určený na rok 2017.

Komentuj!