Register

A password will be e-mailed to you.

Nie každá hra má vo svojom osude napísaný dlhý životný cyklus. Tentokrát postihla predčasná smrť i virtuálnych zaklínačov.

Zhruba pred rokom a pol (úplne presne to bolo 21. júla 2021) bol spustený AR titul Witcher: Monster Slayer, ktorý bol zaklínačskou obdobou Pokémon GO. Chodili ste po mape, plnili questy a, pochopiteľne, lovili odpudivé monštrá známe z univerza Andrzeja Sapkowského. A hoci potenciál tento projekt mal, čochvíľa oficiálne zomrie.

CD Projekt totiž prehlásil, že titul nesplnil finančné očakávania a preto ho rozpustí, aby sa poľskí autori mohli venovať iným, zásadnejším, projektom. Fanúšikom ďakujú za skvelú podporu a autori sú podľa všetkého za dosiahnuté úspechy a vytvorenie komunity okolo hry veľmi radi.

Je pomerne škoda, že sa Monster Slayer nedočkal takého kultu ako Pokémon, keďže táto značka (aj vďaka hrám) na to potenciál má. Dokonca, core gameplay loop bol nadmieru zábavný, no nedostatok obsahu a nepríjemná finančná politika CD Projektu zapríčinili postupný úpadok záujmu hráčov. Schválne, kedy naposledy ste o tomto projekte čítali? Už to bude nejaký piatok, no nie? A ak sa na počin, ktorý je závislí na aktivite hráčov, zabudne, nebude trvať dlho a vývojársky tím ho jednoducho pochová.

Titul zmizne zo stránok mobilných obchodov 31. januára 2023. Následne, ak si ho stiahnete, môžete hrať až do 6. júna 2023, kedy sa vypnú aj servery a Monster Slayer sa stane jednou z ďalších súčastí bohatej hernej histórie. Tak naposledy hoďte na ramená strieborné meče, vyrazte do ulíc a posekajte zostávajúce zvyšky oblúd. Potom už takú možnosť, žiaľ, mať nebudete.

Komentuj!