Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte neubehol ani mesiac odkedy rady hrdinov v Heroes of the Storm rozšírila sympatická medička Lt. Morales a už si na nás Blizzard prichystal ďalšieho hrdinu. Po dnešnom update do hry prichádza líder zjednotených protossov Artanis!

Artanis ako melee warrior prináša do hry niekoľko zaujímavých schopností:

Untitled-1

Blade Dash (Q) – Artanis sa rýchlo presunie smerom dopredu, pričom každému, kto mu stojí v ceste, spôsobí malý damage. Následne sa ihneď presunie naspäť na pôvodné miesto, pri tomto presune však už spôsobuje 3x väčší damage. Zaujímavosťou je, že na rozdiel od napríklad Powerslide vám Blade Dash umožňuje prejsť cez budovy. Táto schopnosť teda môže nájsť skvelé využitie v niektorých situáciách. Ak vám napríklad nepriateľský hrdina s kúskom života ujde za jeho hradby, Blade Dash vám umožní doraziť ho a bezpečne sa vrátiť späť. Cooldown je nastavený na 10 sekúnd.

Twin Blades (W) – Ide o jednoduchú schopnosť, ktorú vďaka nízkym nákladom na manu a krátkemu cooldownu (4 sekundy) budete zrejme spamovať. Po aktivovaní Twin Blades váš nasledujúci základný útok udrie dvakrát.

Phase Prism (E) – Po zasiahnutí nepriateľského hrdinu touto schopnosťou si s ním Artanis vymení miesto. To poskytuje najmä pri team fightoch viacero možností pre zlepšenie pozície vášho tímu, izolovanie konkrétneho hrdinu, poprípade môžete Phase Prism využiť pri naháňaní utekajúceho hrdinu, keďže ho nielen pritiahnete bližšie k vašim spoluhráčom, ale zároveň mu Artanis odreže únikovú cestu. Cooldown je 14 sekúnd.

Purifier Beam (R) – Prvá heroická schopnosť Artanisa je podobná Nove a jej Precision Striku. Ide o lúč z orbitálnej stanice, ktorý prenasleduje nepriateľského hrdinu a po dobu 8 sekúnd spôsobuje veľký damage. Podobne ako Precision Strike, aj Purifier Beam môžete namieriť na akékoľvek miesto na mape. Lúč je však pomalý, preto je ideálne ho používať v spolupráci s crowd control schopnosťami. Cooldown je 80 sekúnd.

Suppression Pulse (R) – Táto alternatíva spôsobí mierny damage a oslepí všetkých nepriateľov na veľkej oblasti. Nepríjemnosti ňou spôsobíte najmä hrdinom, ktorí sa vo väčšej miere spoliehajú na svoje základné útoky. Suppression Pulse má takisto neobmedzený range. Cooldown je 50 sekúnd.

Shield Overload (Trait) – Ide o schopnosť, ktorá Artanisa najviac definuje. Vždy, keď má Artanis menej než 50% života a obdrží damage, na 5 sekúnd sa mu aktivuje štít. Tento trait má cooldown 20 sekúnd, avšak každým základným útokom sa cooldown skracuje o 4 sekundy. Pri väčších bitkách teda môžete byť pod štítom pomerne často. Artanis tým kompenzuje o niečo menší health pool a regeneráciu oproti niektorým iným warriorom.

Všetky schopnosti si môžete pozrieť na nasledujúcom videu od Blizzardu:

Za Artanisa si nateraz môžete zahrať iba ak ste si predobjednali Starcraft II: Legacy of the Void, avšak v akcii ho môžete vidieť už teraz. Respektíve zrejme musíte. Ako to už pri nových hrdinoch býva zvykom, najbližšie dni budete mať problém dostať sa do zápasu, v ktorom proti sebe nebudú stáť dvaja Artanisovia.

Patch však priniesol aj ďalšie zmeny. Ak ste sa napríklad doteraz sťažovali, že Lt. Morales je prisilná, odteraz sa budete sťažovať ešte viac. Jej health pool sa zvýšil zo 700 (+110 každý level) na 840 (+130 každý level). Regenerácia života sa zvýšila z 1.46 za sekundu na 1.75 za sekundu. Jej cena sa zároveň znížila z 15.000 na 10.000 zlatých, takže najbližšie dni ju zrejme budete vídavať ešte častejšie.

Každého však určite poteší zmena, ktorá v Hero League lobby trestá AFK hráčov. Ak si v drafte Hero League nevyberiete žiadneho hrdinu, hra vám už nepridelí náhodného. Namiesto toho budete odpojení, obdržíte leaver penalty a vaši kolegovia si budú musieť hľadať novú skupinu. Čas na výber hrdinu v Hero League a Team League sa zároveň zvýšil z 30 sekúnd na 45.

Poslednou zmenou je zvýšenie maximálnej čakacej doby, po ktorej sa prestane brať v úvahu MMR. Namiesto bývalých 360 sekúnd to bude po novom 600 sekúnd.

sutaz

Komentuj!