Register

A password will be e-mailed to you.

Možno si ešte spomeniete na fanúšikovský remake Black Mesa, za ktorým stojí Crowbar Collective. Pôvodné prepracované levely z výskumného strediska Black Mesa boli hotové ešte v roku 2012. Po šiestich rokoch sa však snáď konečne dočkáme aj posledných levelov umiestnených na mimozemskú planétu Xen.

Aj keď sa skepsa ohľadom tohto projektu drží na vysokých priečkach, eventuálne sme všetci očakávali, že Black Mesa nakoniec úspešne dokončí svoju púť.  A zdá sa, že jej koniec je už blízko. Levely umiestnené na Xen sú už hotové a prechádzajú poslednou fázou úprav. Dve kapitoly sú už takmer dokončené úplne a 3 ešte treba úspešne doladiť. Menovite, prvá kapitola – Xen je hotová na 99%. Tretia s podnázvom Interloper je hrateľná od začiatku po koniec a Endgame je hotová taktiež, ostáva zopár menších úprav. Akurát v druhej kapitole Gonarch’s Arch ešte chýba nejaká práca na dizajne a štvrtá kapitola Nihilanth zaostáva v animáciach a skriptoch.

Samozrejme, nepôjde len o reskin pôvodných levelov. Autori totiž sľubujú omnoho bohatšiu náplň. Pre porovnanie, v pôvodnom Half-Life zabral priechod Xen približne hodinu, kdežto teraz vám len prvé dve kapitoly zaberú dve hodiny. Koľko to zaberie nám uvidíme snáď už  tento rok. Pre úplnosť musíme dodať, že ide o naozaj vydarený remake a mnoho častí pôvodnej hry je prepracovaných veľmi dobre. Ak vás neoslovil Half-Life: Source, Black Mesa vám určite napraví chuť. Black Mesa je momentálne v letnom výpredaji na Steame v 60% zľave za príjemnú cenu 7,99 €.

Komentuj!