Register

A password will be e-mailed to you.

Slovenskú video-hernú scénu čoskoro obohatí ďalší nekonvenčný titul. Konkrétne ide o titul s názvom Hellmut: The Badass from Hell v ktorom sa zmocníte úlohy akýchsi transformácii a budete sa prestrieľavať démonickými kobkami. Samotní autori vtipne poznamenali, že tento nápad vôbec nesúvisí s hrou, ktorá sa odzadu číta “MOOD”. 

V septembri minulého roku bolo založené nové slovenské vydavateľstvo s názvom Grindstone. Jeho zakladateľom je ostrieľaný vývojár Peter Nagy. Ten taktiež prehlásil, že štúdio založil najmä za účelom pomoci menším vývojárom so zaujímavým nápadom. Prvou vydanou hrou tohto tak bude nádejne vyzerajúci titul nesúci názov Hellmut: A Badass from Hell od slovenského štúdia Volcanicc.

Malo by sa jednať o akýsi rogue like dungeon crawler v retro štýle. Autori sľubujú hektolitre krvi, ohyzdných démonov a hlavne adrenalínovú hardcore akciu. Príbehové pozadie je pritom úplne prosté. Po útoku démonov z vášho tela nezostalo takmer nič. Aby ste ho získali späť, tak musíte prebrať podobu nejakej transformácie a pozabíjať čo najviac démonov. A keď autori hovoria čo najviac, tak tým myslia hotovú démonocídu.

Najnovšie autori predstavili mechaniku takzvaných transformácii. Tie fungujú tak, že kedykoľvek počas súboja môžete zmeniť svoju podobu a veľkosť. Tým sa vám však zmenia aj vlastnosti a vám tak nezostane nič iné len sa prispôsobiť novému bojovému štýlu. Napríklad za krysieho kráľa budete môcť ovládať armádu krýs alebo za magickú vílu čarovať silné kúzla. Takýchto absurdností je v hre podľa autorov skutočne mnoho čím sa zároveň postarajú aj o rôznorodú hrateľnosti.

Ako tento titul nakoniec dopadne, si však ešte budeme musieť chvíľku počkať. Zatiaľ je ohlásený na prvý štvrťrok tohto roku, no presný dátum stále nemáme. Stránka Steamu však tvrdí, že brány do pekla sa otvoria už čoskoro, takže vydanie je už zrejme na spadnutie. Primárne titul vyjde na PC, avšak neskôr sa podľa všetkého dostane aj na PlayStation 4, Xbox One a, samozrejme, nesmie chýbať ani Nintendo Switch. Titul by pritom mal stáť 14,99 €. Tak čo tešíte sa na túto novú slovenskú hardcore hru?

Komentuj!