Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendu po ohlásení nového interaktívneho systému Nintendo Labo určeného na konzolu Switch narástla trhová hodnota akcií o 2,6 percenta. To znamená v reči peňazí úctyhodných 1,6 miliardy dolárov.

Finančný analytik David Gibson sa k situácii vyjadril nasledovne: ,,Toto je presne ten typ šialeného nápadu, na aké sme pri Nintende zvyknutý. A presne toto môže spoločnosti pomôcť nadaľej rozširovať rady svojich fanúšikov.” Zároveň pridal svoj odhad prvých predajov Nintendo Labo, kde hovorí o číslach medzi jedným a dvoma miliónmi predaných kusov v prvých obdobiach, čo by malo priniesť zisk od 45 do 90 miliónov dolárov.

Nintendo tak pokračuje v stabilnom finančnom raste, ktorý trvá už viac ako sedem týždňov. A to aj napriek tomu, že po ohlásení Nintendo Labo boli reakcie zmiešané. Hovorí sa síce o geniálne jednoduchom koncepte, ale takisto vyvstávajú napríklad obavy, aký kvalitný bude použitý kartón. Pri deťoch, pre ktoré je podľa Nintenda systém primárne určený, je obava zo skorého zničenia interaktívnej hračky opodstatnená dvojnásobne.

Ostatne, ohľadom toho sa napríklad spočiatku hovorilo, že Nintendo bude dodávať šablóny rôznych súčastí Nintendo Labo zdarma na stiahnutie. Pri poškodení, či zničení hračky by teda stačilo stiahnuť šablónu a podľa nej si prakticky z hocijakého kartónu novú hračku vyrobiť. Túto informáciu prinieslo IGN France. Momentálne sa však objavujú informácie, že to nebude také jednoduché. Respektíve, že Nintendo tieto šablóny zdarma nebude dodávať. To na druhej strane otvára cestu rôznym napodobeninám, ale aj dáva príležitosť domácim kartón-majstrom ukázať, čo v nich naozaj je.

Tento chlapec si začal náhradné diely zháňať už dopredu.

 

 

Komentuj!