Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2013 malé štúdio Skybox Labs vydalo v spolupráci s vývojármi z Ensemble Studios vynovenú verziu hry Age of Empires II, s prívlastkom HD. Už vtedy sa začali ozývať hlasy, či by sa podobným spôsobom nedala vynoviť aj pôvodná hra Age of Empires, ktorá vyšla ešte v roku 1997. Nakoniec boli fanúšikovia vypočutí a Microsoft pri príležitosti 20. výročia hry pripravuje novú verziu tejto hry s podnázvom Definitive Edition.

Age of Empires: Definitive Edition sa však v jednej zásadnej veci Age of Empires II HD líši. Nejde totiž len o HD verziu pôvodnej hry, ale o plnohodnotný remake. Celý herný vizuál bol totiž vytvorený nanovo, s prihliadnutím na pôvodný výzor. To umožnilo napríklad aj pridanie možnosti priblíženia a oddialenia hernej mapy a rôzne iné nové grafické vychytávky. Microsoft týmto krokom zrejme cieli na mladších hráčov, ktorí sú už zvyknutí na vyšší grafický štandard. Samozrejmosťou v takom prípade je prítomnosť Xbox Live multiplayerového režimu, či remasterovaný soundtrack.

Keďže tentoraz hra vzniká priamo v štúdiách Microsoftu, nemôže byť prekvapením ani fakt, že táto nová verzia bude dostupná len pre Windows 10. Autori by však chceli zaujať aj novým príbehom a až 16 civilizáciami, ktoré budú v hre dostupné. Hra bude pochopiteľne obsahovať aj remasterovanú verziu datadisku Rise of Rome. Zatiaľ sa nevie, či sa rovnako ako v Age of Empires II: HD Edition dočkáme neskôr aj úplne nových DLC, ktoré by hru rozšírili o nové kampane, či frakcie.

Age of Empires: Definitive Edition vyjde ešte tento rok, ale viac podrobností by sme sa mali dozvedieť v auguste na Gamescome. Údajne by súčasťou balíku mala byť aj pôvodná verzia hry bez zmien, ktorej bude len pridaná kompatibilita a širokouhlé rozlíšenie. Microsoft momentálne hľadá betatesterov, ktorí by mu pomohli Definitive Edition vyladit. Beta verzia by mala byť dostupná ešte tento mesiac a do samotného betatestu sa môžete prihlásiť na stránke hry. Na výstave E3 2017 bol prezentovaný aj trailer, ktorý predstavil najmä spomínaný nový vizuál a ďalšie nové možnosti.

Komentuj!