Register

A password will be e-mailed to you.

Výstava Electronic Entertainment Expo, známa najmä ako E3 je najväčšou hernou udalosťou roka. Spoločnosti sa predháňajú v tom, koľko hier predstavia, kto urobí lepšiu šou, skrátka kto si na seba strhne väčšinu pozornosti. Minulý rok patrila E3, aspoň čo sa týka samotných konferencií k tomu lepšiemu a podľa všetkého to tento rok bude ešte lepšie. Poďme sa teda pozrieť, kedy nás čakajú jednotlivé tlačové konferencie.

  1. Electronic Arts – sobota, 10. jún, 21:00 hod.
  2. Microsoft – nedeľa, 11. jún, 23:00 hod.
  3. Bethesda Softworks – pondelok, 12. jún, 06:00 hod.
  4. Devolver Digital – pondelok, 12. jún, 07:00 hod.
  5. PC Gaming Show – pondelok, 12. jún, 19:00 hod.
  6. Ubisoft – pondelok, 12. jún, 22:00 hod.
  7. Sony Interactive Entertainment – utorok, 13. jún, 03:00 hod.
  8. Nintendo – utorok, 13. jún, 18:00 hod.

Ako aj minulý rok, začneme s EA. Ich tlačová konferencia nebude súčasťou samotnej E3, ale vlastnej akcie EA Play, ktorú po prvý krát Electronic Arts zorganizovalo minulý rok. Dočkať by sme sa mali ôsmych hier, pričom dve z nich sú doposiaľ neoznámené. Chýbať nebude Fifa 18, Star Wars Battlefront II, Need for Speed: Payback, či Madden NFL 18. NHL 18 nečakajte, tá sa dostane k slovu až po E3 na samostatnej akcii.

Druhý v poradí je Microsoft. Ten naplno odhalí nový Xbox zatiaľ známy ako Project Scorpio. Niekoľko faktov síce už poznáme, no to najdôležitejšie – presný dátum vydania, vzhľad samotnej konzoly, jej názov a cenu zatiaľ nie. Podľa teaserov, ktoré Microsoft vypustil do sveta pred pár dňami sa špekuluje o dátume vydania 13. októbra, no radšej si už počkáme ten jeden deň na oficiálne potvrdenie. Z hier nebude chýbať nová Forza Motorsport, Crackdown 3, State of Decay 2, no niečo by mali predstaviť aj 343 Industries. Halo 6 to však nebude, takže sa nechajme prkvapiť. Hier by malo byť dostatok, keďže Microsoft vraví, že tento rok budú mať konferenciu dlhšiu ako 90 minút, keďže do tejto stopáže by nezmestili všetko, čo chcú ukázať. Snáď to nebudú iba plané reči a skutočne nás čaká konferencia nabitá hrami.

Bethesda bude tretia v poradí, no je celkom otázne, čo nám budú tento rok ukazovať. S najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme nový Wolfenstein s podtitulom The New Colossus, ktorý asi rovno dostane aj dátum vydania, keďže ho Bethesda teasovala už na minuloročnej E3. Hovorí sa aj o oznámení hororovky The Evil Within 2, no či k nemu aj naozaj dôjde je vo hviezdach. Doraziť by mal Fallout 4 VR, reč asi padne aj o Elder Scrolls V: Skyrim pre Nintendo Switch, no čo nás čaká ďalej nevieme. Nový DOOM neočakávame, Dishonored 3 taktiež nie, no mnohých by určite potešilo oznámenie nového pokračovania zo série The Elder Scrolls.

Vôbec po prvý krát bude mať vlastnú konferenciu aj Devolver Digital. Táto spoločnosť zastrešuje mnohé tituly, či série, no čo sa nám chystajú oznámiť na E3 zatiaľ nevieme. Vydavateľ sérií ako Serious Sam, Hotline Miami, Shadow Warrior má však pravdepodobne veľké plány, inak by ich tlačová konferencia nedávala veľký význam, keďže sa dokonca časovo prekrýva s Bethesdou. Snáď pôjde o príjemné prekvapenie…

Po Devolver Digital príde na rad PC Gaming Show. Minuloročná tlačová konferencia bola pomerne nudná a plná zbytočných rečí, tak snáď to bude tento rok lepšie. Účasť prisľúbili spoločnosti ako Microsoft, Bohemia Interactive, Tripwire Interactive, či Cygames, takže by to nemuselo byť úplne marné. Z hier by nemali chýbať Total War: Warhammeru 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds, BattleTech a ďalšie.

Pondelňajší večer bude patriť Ubisoftu. O štyroch hrách, ktoré sa dočkajú prezentácie už vieme. Určite teda uvidíme Assassin’s Creed: Origins, Far Cry 5, The Crew 2 a South Park: The Fractured But Whole. Nový diel pravdepodobne neminie ani tanečnú záležitosť Just Dance, šepká sa o Mario + Rabbids Kingdom Battle pre Nintendo Switch a na záver by sme sa mali dočkať prekvapenia, ako už býva zvykom. Špekulácie dávajú najväčšiu šancu novému Splinter Cellu, čo by dávalo zmysel, keďže posledný diel vyšiel v roku 2013.

Klasické tlačové konferencie uzatvorí Sony, ako aj každý rok. Podľa všetkého uvidíme gameplay zo Spider-Mana, God of War, pričom sa rovno dozvieme aj dátum vydania. Chýbať nebude Days Gone, o ktorej sa od minuloročnej E3 mlčí. Podľa všetkého sa dozvieme aj dátum vydania Gran Turismo Sport, no neminie nás ani Uncharted: The Lost Legacy, ktorý vychádza už o dva mesiace. Či sa dočkáme aj noviniek okolo The Last of Us Part II je otázne, no radi by sme sa o hre dozvedeli niečo nové. Chýbať asi nebude ani Knack 2, Detroit: Become Human a čakať máme aj niekoľko zaujímavých oznámení. Priestor dostane aj PlayStation VR, Call of Duty: WWII, Destiny 2, či Star Wars Battlefront 2. Death Stranding od Hidea Kojimy naopak chýbať bude, pretože sa autori naplno venujú samotnému vývoju. Minulý rok Sony nastavila kvalitatívnu úroveň svojej konferencia na skutočne vysokú métu a bude zaujímavé, čo uvidíme tento rok.

Posledné príde na rad Nintendo, i keď nie vo forme klasickej tlačovky. Nintendo usporiada tzv. Nintendo Direct, kde uvidíme Super Mario Odyssey a ďalšie hry pre Nintendo Switch. Chýbať nebude bojovka ARMS, či Splatoon 2, ktorý vychádza už onedlho, no malo by toho byť viac, keďže Switch potrebuje nové hry ako soľ. Necháme sa prekvapiť, snáď to bude stáť za to.

Tohtoročná E3 bude určite plná zaujímavých hier a oznámení. My budeme akciu podrobne sledovať a tie najzaujímavejšie novinky vám, samozrejme, prinesieme.

Komentuj!