Register

A password will be e-mailed to you.

Herné adaptácia spravidla vo fanúšikoch vzbudzujú pomerne veľké očakávania. Samozrejme, tie sú len málokedy aspoň spolovice naplnené. Jednoducho povedané, prevládajú naozaj nekvalitné filmy vychádzajúce z ľubovoľného virtuálneho univerza. Takýmto príkladom je aj príšerné Five Nights at Freddy’s z minulého kalendárneho obdobia. Napriek negatívnym ohlasom však štúdio práve potvrdilo oficiálne pokračovanie.

Ako je to možné? Z hľadiska biznisu pomerne jednoducho. Ide o oddychovú hororovú záležitosť, ktorá primárne cieli na nekritických žánrových nadšencov. Súčasne, produkčná firma Blumhouse nasadila projekt do obdobia Halloweenu, kedy sa práve snímka tohto tvaru a charakteru navštevujú zďaleka najčastejšie. Zásluhou šikovnej marketingovej kampane a ideálneho dátumu vydania sa aj z takto priemernej záležitosti vykresal komerčný hit nevídaných rozmerov.

Ak by sme hovorili o konkrétnych číslach, film pri rozpočte dvadsať miliónov dolárov zarobil takmer tristo. To je, samozrejme, obrovský úspech. Dvojka teda (s najväčšou pravdepodobnosťou) bude stáť o trochu viac, no je otázne či sa tento menší zázrak podarí zopakovať. Predsa len, nájde sa iba málo divákov, ktorí by sa na odsúhlasený sequel mohli skutočne tešiť a to bez ironického úškrnu.

Každopádne, filmovanie v najbližších mesiacoch začne. Na záver upozorňujeme, že fixného dátumu vydania sme sa nedočkali, avšak je logické očakávať jeseň 2025. Myslíte, že sa produkčnému tímu podarí doručiť ďalšiu komerčnú bombu alebo to tentokrát nevyjde a pôjde o (trochu zaslúžený) prepadák?

Komentuj!