Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Obsidian Entertainment je známe najmä vďaka veľkým RPG titulom ako Fallout: New Vegas alebo The Outer Worlds či klasickejšie Pillars of Eternity. V roku 2022 nám ale priniesli aj istú odbočku v podobe atraktívneho projektu s názvom Pentiment, vtedy exkluzívneho pre platformy Xbox a PC. Nadmieru úspešná záležitosť práve v týchto dňoch opustila Microsoft limity a vyšla na ďalších zariadeniach.

Hoci je pravdou, že známi tvorcovia zmenili optiku a vizuálny štýl, stále zostali verní tradičnému RPG žánru. V rámci Pentiment budete vyšetrovať rôzne vraždy, do ktorých sa viac či menej zapletiete. Podľa dobových recenzií (prikladáme aj tú našu) sa hre podarilo veľmi dobre vytvoriť časový tlak, nakoľko nikdy nemáte dostatok priestoru na získanie všetkých potrebných stôp.

Okrem toho mnohých zaujala aj vizuálna stránka, ktorá patrí k jedným z najpamätnejších. Súčasne, podobná grafika evokujúca maľbu zostarne omnoho lepšie, nakoľko pre ňu neplatia štandardné špecifiká aktuálnosti. K tomu si môžete pripočítať i pútavý historický kontext a zásadný hit bol razom na svete.

Pentiment je aktuálne dostupný už aj na Nintende Switch, PlayStation 4 a PlayStation 5. Nakoľko ide o starší titul, nepochybne vás poteší fakt, že cenovka je nastavená na 19,99 €, čo je pri hernej dobe zhruba dvadsať hodín naozaj rozumná ponuka. Budete tomuto vizuálne atraktívnemu počinu venovať svoju pozornosť či ho skôr vynecháte?

Komentuj!