Register

A password will be e-mailed to you.

Prešli len dva týždne od chvíle, kedy sme zrecenzovali novú survival hororovú adventúru od berlínskerho štúdia Hekate s názvom Ad Infinitum a už môžeme fanúšikov podobného typu videohier potešiť správou, že do nej vyšiel aj slovenský preklad titulkov.

Po zhruba troch týždňoch intenzívnej práce môžem ako autor prekladu spokojne zahlásiť, že slovenská lokalizácia je dokončená. V rámci tímu lokalizácie.sk, kde pôsobím pod nickom lichkangaxx sa mi to totiž v spolupráci s tamojším vedúcim tímu a zároveň technikom v jednej osobe Mariom Csaplárom (MixerX) podarilo preložiť všetky herné texty.

Ako aj píšem v tomto článku na spriatelenom webe lokalizácie.sk, Ad Infinitum obsahuje netradične veľa čítania, ak vezmeme do úvahy, o aký typ adventúry ide. K tomu treba prirátať aj fakt, že hlavná kostra príbehu je ukrytá vo veľmi početných listoch, pohľadniciach a odkazoch, ktoré vám navyše nezostávajú v denníku, takže ak si ich chcete znovu prečítať, musíte sa na dané miesto vybrať znova. Predovšetkým z tohto dôvodu verím, že vám slovenský preklad textov príde vhod a ešte viac si vďaka nemu budete schopní vychutnať príbeh, keďže práve ten je hlavným tromfom toho počinu a najmä kvôli nemu sa oplatí túto hororovú adventúru zahrať. Slovenský preklad si môžete od včera voľne stiahnuť na tomto odkaze a zároveň si môžete pozrieť aj rozšírenú ukážku z hrania.

Komentuj!