Register

A password will be e-mailed to you.

Prepúšťania, ktoré aktuálne zaznamenávane vo svete videohier sa nezastavili ani u jedného z hlavných štúdií PlayStation, konkrétne tvorcov hry The Last of Us. Podľa správ Ethana Gacha z Kotaku bolo v spoločnosti Naughty Dog prepustených najmenej 25 vývojárov. Údajne sa to dotklo viacerých oddelení vrátane umeleckého, produkčného a oddelenia zabezpečenia kvality.

Väčšina prepustených mala mať na starosti zabezpečenie kvality. Ethan Gach sa to dozvedel od dvoch zdrojov oboznámených so situáciou. O všetkom sa mali dozvedieť minulý týždeň a všetci v tíme sú vraj pod tlakom, aby neprezrádzali žiadne informácie. Taktiež im vedenie zatiaľ neponúklo odstupné, keďže nie sú zamestnancami na plný úväzok. Tento rok v lete mala spoločnosť Naughty Dog viac ako 400 zamestnancov.

Ešte v máji novinár agentúry Bloomberg Jason Schreier informoval, že práce na titule sa zrejme výrazne spomalia, tím sa zmenšil a vedenie Naughty Dog prehodnocuje kvalitu multiplayeru a jeho vyhliadky na ziskovosť. V súčasnosti to teda vyzerá, že sľubovaný multiplayerový počin z univerza The Last of Us nebude.

Komentuj!