Register

A password will be e-mailed to you.

Po rokoch ignorovania herného priemyslu (až na výnimku v podobe Pro Evolution Soccer/eFootball), sa Konami vrátila na scénu. K životu sa preberá nielen Silent Hill, ale aj Metal Gear Solid. Už budúci mesiac si totiž budeme môcť zahrať Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a Metal Gear Solid 3: Snake Eater prostredníctvom Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1. Niekedy v budúcnosti si zahráme aj remake Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, no keďže je vydanie kolekcie doslova za rohom, Konami upresnila, akú vizuálnu kvalitu máme očakávať.

Bohužiaľ, nejedná sa o žiadnu hitparádu, ako potvrdzuje obrázok nižšie. Hry totiž dostanú iba FullHD rozlíšenie, nech už budete chcieť hrať hocikde. Ani počet snímkov za sekundu neočarí, keďže Metal Gear Solid zostane zamknutý na 30fps, no aspoň MGS 2: Sons of Liberty a MGS 3: Snake Eater si budeme môcť zahrať v 60fps. Ako vidíte, to isté platí aj o PC verzii, dokonca Switch v handheld móde bude mať iba HD rozlíšenie a 30fps pre všetky časti.

Je to nepochopiteľné, keďže ide o hry z čias prvej a druhej generácie konzol PlayStation, takže minimálne PS4 Pro, PS5, Xbox Series X|S a PC zvládli aj vyššie rozlíšenie pri 60fps, no spoločnosť Konami sa očividne nenamáhala, aby do hier nejako zasahovala. Radšej do upozornenia bolo napísané, že ide o najvyššie možné dosiahnuteľné hodnoty, no vtip je v tom, že i napriek tomu sa môžu počas prestrihových scén a momentov, kedy sa na obrazovke objaví napríklad veľké množstvo efektov, môže snímková frekvencia kolísať. O dosť frustrujúcejšie však je, že ak táto kolekcia neuspeje, druhá byť vôbec nemusí, čo znamená, že potenciálny príchod Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots na moderné platformy, pravdepodobne, závisí od zakúpenia tohto polotovaru.

Zdroj: Push Square

Komentuj!