Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Blizzard Entertainment doposiaľ držala väčšinu svojich projektov exkluzívne na vlastnej digitálnej platforme. Tým v podstate vytesnila konkurenciu v podobe giganta od Valve, čiže Steamu. To by sa ale mohlo s príchodom ďalších rokov postupne začať meniť. Ktorý počin bude pomyselnou prvou lastovičkou?

Nie je to až také nelogické, nakoľko ide o veľký projekt, ktorý je súčasne free to play. Áno, zrejme ste uhádli, že pôjde práve o team based multiplayerovú akciu s názvom Overwatch 2. FPS záležitosť odštartovala minulý rok a v podstate okamžite si zaistila veľkú fanúšikovskú základňu. Tú Blizzard týmto krokom ešte väčšmi rozšíri, keďže pre mnohých hráčov je čokoľvek iné ako Steam takzvaným červeným krížikom, ktorý ich od hrania odrádza.

Kedy nastane deň D? Overwatch 2 má prísť na Steam už desiateho augusta 2023, čiže o menej ako mesiac. Má to však jeden pomyselný háčik. Battlenet účet je stále nutný pre hranie na Steame. Dočkáte sa síce svojho friend listu a aj achievementov, avšak bez Blizzard konta sa jednoducho nepohnete ďalej.

Prezident Blizzardu, Mike Ybarra, taktiež doplnil, že v budúcnosti sa zástupcovia firmy nebránia pridávaniu svojich exkluzívnych titulov na Steam. Podľa ich vlastných slov ale musí prísť na takýto krok správny čas. Čo hovoríte na podobné autorské rozhodnutie? Kvitujete ho alebo vám je celkom ľahostajné?

Komentuj!