Register

A password will be e-mailed to you.

Druhé Alanovo prebratie sa k nám nezadržateľne blíži. Presnejšie k hráčom dorazí už sedemnásteho októbra 2023 a to na osobné počítače a konzoly PlayStation 5, Xbox Series X či Xbox Series S. Je preto zrejmé, že nás v najbližších mesiacoch čaká tradičná marketingová masáž, ktorá pokryje najdôležitejšie prvky a najatraktívnejšie pasáže prichádzajúcej hororovej akcie. Tentokrát však ide o niečo menej pompézne. Autori nám totiž ukazujú detektívnu stránku veci.

Fínske Remedy ešte počas predchádzajúceho predstavovania svojho nového projektu upovedomilo hráčov, že budú ovládať hneď dve postavy. Jednou bude, samozrejme, Alan a tou druhou nová krv v sérii, brilantná policajtka Saga Anderson.

Podľa všetkého budete môcť medzi jednotlivými charaktermi ľubovoľne prepínať bez nejakých výraznejších reštrikcií. Každopádne, práve Saga má disponovať takzvaným myšlienkovým palácom, v rámci ktorého bude možné usporadúvať si dôkazy a prichádzať na nové závery.

To je priamo odprezentované vo videu priloženom vyššie, kde si protagonistka dá dokopy niekoľko stôp a tie následne priamo reflektuje v skutočnom svete mimo svojej mysle. Vyzerá to pomerne zaujímavo a v prípade, že pôjde o naozajstné vyšetrovanie, pri ktorom bude nutné sa zamyslieť, môže ísť o výborný doplnok primárne akčnej hrateľnosti. Uvidíme o akú zásadnú súčasť gameplay jadra vo finále pôjde, avšak momentálne to rozhodne pôsobí ako doplnok, ktorý bude príjemným osviežením a možno aj istým oddychom, keďže inak v ústrednom Bright Falls nejestvuje pokoj či nemrazivá atmosféra.

Komentuj!